Felfüggeszthetik az utódnyugdíj folyósítását, ha nem érkezik meg időben az igazolás

Barabás Hajnal 2018. szeptember 10., 18:01

Felfüggesztheti az utódnyugdíj folyósítását a Hargita Megyei Nyugdíjpénztár, amennyiben nem nyújtják be szeptember 25-ig a 16. életévüket betöltő utódnyugdíjasok a szükséges iskolai igazolásokat, illetve az egyetemisták a saját felelősségű nyilatkozatokat az intézményhez.

Az utódnyugdíj folyósítása a tét. Érdemes számon tartani a határidőt. Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

A Hargita Megyei Nyugdíjpénztár közleményben hívja fel az utódnyugdíjasok figyelmét, hogy módosult az iskolalátogatási igazolások letételének a határideje, így

idén szeptember 25-ig kell a szükséges dokumentumokat benyújtaniuk a jogosultaknak.

„A 16. életévüket betöltött utódnyugdíjas gyermekek kötelesek iskolalátogatási igazolást bemutatni a megyei nyugdíjpénztárnál a nyugdíj további folyósításának érdekében. Az igazolást már szeptember 25-ig el kell juttatni a Hargita Megyei Nyugdíjpénztárhoz.

Amennyiben az érintettek nem mutatnak be iskolalátogatási igazolást a 2018–2019-es tanévre vonatkozóan, a nyugdíj további folyósítását intézményünk felfüggeszti.

Az egyetemista utódnyugdíjasok szeptember 25-ig egy saját felelősségű nyilatkozatot kell benyújtsanak, amelyben nyilatkozzák, hogy egyetemi tanulmányokat folytatnak a 2018–2019-es tanévben. Továbbá október 25-ig kötelesek a felsőfokú tanintézmény által kiállított igazolást bemutatni. A saját felelősségű nyilatkozat, valamint az beiskolázásról szóló igazolás hiánya maga után vonja a nyugdíj folyósításának felfüggesztését” – áll a közleményben. A szükséges iratokat személyesen lehet letenni a Hargita Megyei Nyugdíjpénztárnál, vagy elküldhető postai úton a Csíkszereda, Kossuth Lajos utca 94. szám, Hargita megye postacímre.

{A}