Győzelemmel indult a Gyergyói HK történelme

Gergely Imre 2018. szeptember 09., 22:16

Hazai közönsége előtt nagyot küzdött és nyert is az újonnan megalakult Gyergyói Hoki Klub. A piros-fehérek vasárnap este egy góllal győzték le a Brassói Coronát.

Fotó: Beliczay László

„Nagyon várjuk már a mérkőzést, hogy megmutassuk, miért dolgoztunk keményen az edzéseken” – fogalmazott Alexander Trofimov, a Gyergyói Hoki Klub edzője az új gyergyószentmiklósi csapat első hivatalos mérkőzése előtt.

Nos, a közönség láthatta: az összjátékon még van csiszolnivaló, de a fegyelmezettség, a tudatosság már látszik, és ez elég is volt a Brassói Corona ellen elért sikerhez.

{A}

A gyergyóiak első találata hivatalos meccsen Kirill Jelagin nevéhez fűződik, aki Alekszej Szimakov passzát váltotta gólra a negyedik percben. A vezetés nem változtatott a játék képén, mindkét csapat főként a biztonságra koncentrált, nem nagyon hagyták ellenfeleiket érvényesülni.

Gogáék előtt a 13. percben nyílt nagy lehetőség, hogy növeljék a különbséget, amikor Clarke rendezett ámokfutást, botjával próbálta szétverni a palánkot, nekirontott a bíróknak is, amiatt, hogy öt perc büntetést kapott, mert durván leütötte Barabást. Az emberelőnyt nem sikerült azonban gólra váltania a gyergyószentmiklósi együttesnek.

Fotó: Beliczay László

A második játékrész 14. másodpercében egyenlített a Corona, Tendler révén a bedobás utáni első támadásból, de ezt követően a középső harmadban nem változott az állás, Ruczuj és Polc is remekül teljesített a két kapuban.

Az utolsó harmadban ismét Jelagin volt eredményes, kihasználva a brassói védelem hibáját, majd Benedek lőtt a rövid felsőbe, értékesítve egyéni megmozdulását.

Fotó: Beliczay László

A csarnoknak igazán ekkor jött meg a hangja, a gyergyóiak pedig higgadtan játszottak továbbra is, rendre hatástalanítva a brassóiak próbálkozásait.

Lindqvist edző az utolsó két percre mezőnyjátékost küldött fel a kapusa helyett is, de ez sem használt, Ruczuj több óriási védéssel őrizte meg a különbséget. Fél perccel a vége előtt Szimakovot küldte a büntetőpadra Csomortáni játékvezető, és a 6 a 4 ellen rohamozó Corona felzárkózott 3–2-re.

Fotó: Beliczay László

Egyenlíteni azonban már nem tudott, a közönség vastapsa mellett a Gyergyói Hoki Klub megszerezte történelme első hivatalos mérkőzésén a győzelmet. Ez három pontot ért, hiszen ez a találkozó csak a romániai bajnokságban számított.

A Gyergyói Hoki Klub legközelebb pénteken 18.30-tól Kézdivásárhelyen játszik: a Steaua vendége lesz a román bajnokságban. Ezt követően már Erste-ligás meccsen kell helytálljon, vasárnap a Ferencváros lesz a piros-fehérek ellenfele Gyergyószentmiklóson.

Jégkorong, román bajnokság, alapszakasz:
Gyergyói Hoki Klub-Brassói Corona 3–2 (1–0, 0–1, 2–1),
gólszerzők: Kirill Jelagin (4. és 45. perc), Benedek Roland (49.), illetve Jereme Tendler (21.), Mikael Lidhammar (60.)