Szétszéledtek az európai útra kihajtó, majd balesetező szekér utasai

Pinti Attila 2018. szeptember 09., 21:03

Európai úton trafált telibe szekeret egy személyautó vasárnap este az Akó kapu közelében. Bár súlyosnak tűnt a baleset, a szekéren utazó közel tucatnyi személy közül mindössze egy nő szenvedett könnyebb sérüléseket.

Fotó: Pinti Attila

Az ütközés az E578 jelzésű európai út Csíkszentkirály és Csíkszentmárton közötti szakaszán történt, ahol egy mezei út csatlakozik a főúthoz. A személyautó vezetője, mivel nem sérült meg, a kiérkező mentősöknek visszautasította a kórházba szállítást, a szekér utasai pedig a karambolt követően elszaladtak.

Fotó: Pinti Attila

A tűzoltóság rohammentői így csak helyszínen maradt egyik nőt, valamint egy kisbabát szállítottak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba, de mint kiderült, az egyhónapos kisbabának nem esett baja, a 20 éves nő pedig enyhe fejsérülésekkel megúszta az ütközést. A szekér több utasa a rendőrség kiérkezését követően tért vissza.

Fotó: Pinti Attila

A helyszíni vizsgálatok elsődleges eredményeit ismertetve Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Székelyhonnak elmondta, a balesetet a szekeres okozta, aki körültekintés nélkül hajtott ki a mezei útról a főútra. A férfi

az alkoholszondás vizsgálat szerint 0,73 mg/liter légalkohol-koncentrációval irányította a szekeret.

{A}