Pityókaföldön landolt a Daciának ütköző Volkswagen Csíkdánfalva határában

Székelyhon 2018. szeptember 07., 22:29

Három személy – köztük két kislány – elhanyagolható sérüléseket szenvedett péntek este Csíkdánfalva madarasi kijáratánál, miután az európai úton összeütközött egy bukaresti és egy csíkszentgyörgyi család autója.

Fotó: Székelyhon

Helyszíni információink szerint a Csíkszereda felől közlekedő bukaresti Dacia

defektet kaphatott a Dánfalva bejáratánál lévő kanyarban, átsodródva a menetirányával ellentétes sávba, amikor oldalának csapódott a szemből érkező Volkswagen Passat.

Előbbi megpördülve az út szélén, utóbbi az úttestről lesodródva, több tíz métert a pityókaföldön megtéve állt meg. Egyik autó sem borult fel.

Fotó: Székelyhon

A sürgősségi hívószámra befutott riasztást követően a Hargita Megyei Mentőszolgálat több egysége, illetve a rendőrség, a tűzoltóság rohammentői, valamint a műszaki mentők siettek a helyszínre. Hamar kiderült, hogy

nem történt súlyos sérülés, a Dacia két utasa – egy nő és egy férfi – karcolások nélkül megúszta az ütközést.

A Volkswagenben utazó csíkszentgyörgyi család tagjai – két felnőtt és két gyerek – közül pedig egy nőt és 9, valamint 11 éves kislányát szállították elhanyagolható felszíni sérülésekkel kivizsgálásra a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba – tájékoztatott a megyei mentőszolgálat diszpécsere. Az érintett szakaszon útlezárásra nem volt szükség.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Gheorghe Filip péntek este a Székelyhon érdeklődésére elmondta, tulajdonképpen nem történt személyi sérülés – így eljárás sem indul a baleset ügyében.

{A}