Rengeteg tanszeradomány érkezett a Székelyhonhoz

Barabás Hajnal 2018. szeptember 07., 10:36

Összesítettük a tanszergyűjtési akció során adományba kapott tanszereket, amelyekből várakozáson felül gyűlt. Nagy mennyiségben adakoztak a csíkiak füzeteket, színes ceruzákat és mindenféle más tanszert, így végül több mint nyolcvan rászoruló csíki gyermek számára tudtunk összeállítani tanszercsomagot.

Tanszerhalom a Székelyhon csíkszeredai székhelyén. Ez csak egy kis része a rengeteg adománynak Fotó: Pinti Attila

A csíki adományozóknak köszönhetően a Székelyhon csíkszéki napilapja és a Juventutti Alapítvány közös jótékonysági tanszergyűjtési akciója során nagy mennyiségben gyűlt minden tanszerből, így tartalmas csomagokat tudtunk összeállítani a szegényebb, sok gyermekes családokból származó iskolásoknak. A rászoruló tanulók listájának összeállításához hozzájárultak többnyire a csíkszéki általános iskolák is, a jegyzékekben szereplők közül

elsősorban az előkészítős vagy első osztályosoknak készítettünk csomagokat.

Az első körben többek között a csíkszeredai Szent Anna Speciális Szakközépiskola, a Xantus János Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Nagy Imre Általános Iskola, a csíkcsicsói, csíkmadarasi, csíkrákosi, madéfalvi, csíkmindszenti és csíkszentimrei általános iskolák szegénysorban élő tanulói részesülhetnek a csíki adakozók támogatásából.

Tartalmas csomagok

A Juventutti Alapítvánnyal közösen összesítettük és állítottuk össze a csomagokat napilapunk Márton Áron utcai székhelyén. A jószívű emberek jóvoltából közel 600 füzet, 18 iskolatáska, több mint 80 tolltartó gyűlt össze, ezen kívül rengeteg színes és grafitceruza, golyóstoll, radír, papírragasztó, vonalzó, boríték gyűlt, továbbá adakoztak többek között kifestős könyveket, órarendeket, körzőket, vízfestékeket, temperákat, zsírkrétákat és szövegkiemelőket is. Fontos megjegyeznünk, hogy

nagyrészt minőségi és új tanszereket kaptunk, a használtak is jó állapotban voltak.

Átadáskor. Örültek a gyermekek Fotó: Pinti Attila

Mindezekből a tanszerekből összesen 84 tartalmas csomagot tudtunk összeállítani a Juventutti Alapítvány önkénteseivel közösen, úgy, hogy gyakorlatilag minden csomagba jutott a felsorolt tanszerek többségéből. Az összeállításnál figyelembe vettük, hogy hányadik osztályosnak, illetve hogy kislánynak, vagy kisfiúnak visszük-e az adományt. A tanszeres adományokat elkezdtük kiszállítani a szegény családokhoz, igyekszünk még a tanév kezdete előtt eljuttatni hozzájuk.

{A}

Folytatjuk

Noha az akciót szeptember 3-ig hirdettük meg, még hétvégéig a papírüzleteknél hagyjuk a gyűjtődobozokat: a Graffiti (Csíkszereda, Hargita utca 4.), a Papírmadár (Csíkszereda, Nagyrét utca 25.), valamint a Zenit Plusz (Csíkszereda, Márton Áron utca 14.) üzleteknél. A papírboltok gyűjtőpontokként kapcsolódtak be a tanszergyűjtési akcióba, ezen kívül különböző tanszerekkel támogatták azt. A beérkezett adományokat pedig szintén csomagoljuk és kiszállítjuk további rászorulóknak, hiszen hosszú a névsor.