Népmese mindenkinek: várják a jelentkezőket

Baricz-Tamás Imola 2018. szeptember 06., 15:59

A Hagyományok Háza Hencidától Boncidáig címmel meghirdeti első, határokon és felnőtt-generációkon átívelő népmesemondó versenyét. A 18 év feletti pályázók október 10-éig jelentkezhetnek.

Képünk illusztráció Fotó: Szucher Ervin

A Hagyományok Háza a népmese műfajának felnőtt korosztályban való népszerűsítésére, a generációkon átívelő kapcsolat erősítésére magyar nyelvű népmesemondó versenyt hirdet Hencidától Boncidáig címmel. A szervezők a Kárpát-medencéből azoknak a 18 év felettieknek a jelentkezését várják, akik hagyományosan, élőszavas, improvizatív módon elmondott népmesék előadásában otthonosak.

A versenyre három kategóriában lehet jelentkezni: pedagógusok, hivatásos mesemondók és kezdő tehetségek külön-külön mérhetik össze tehetségüket.

A területi elődöntők november-december hónapban lesznek, a döntő pedig jövő év júniusában, a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválhoz kapcsolódik.

{A}

A versenyre a pályázók október 10-éig jelentkezhetnek, a Hagyományok Háza honlapjáról elérhető online regisztrációs űrlap kitöltésével, valamint egy videofelvétel elküldésével. A videofelvételen legalább egyfős hallgatóság előtt egy, egész, elejétől végéig elmondott magyar népmesét kérnek, az értékeléshez megfelelő minőségben, 7–45 percben.

Részletek a Hagyományok Háza honlapján találhatók.