Magyarországi sztárokkal mutatják meg, hogy jobb velük a világ

Molnár Melinda 2018. szeptember 06., 13:56

Közel félezer gyermek utazott el Budapestre, hogy részt vegyen a dévai Szent Ferenc Alapítvány létrejöttének 25. évfordulójára szervezett jubileumi ünnepségen. Sokaknak a nyáron készült el az első útlevele, most lépik át életükben először az országhatárt.

A Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó gyermekek a parajdi sóbányában. Ezúttal Budapesten gyűlnek össze. Archív Fotó: Barabás Ákos

„A Jobb velünk a világ! elnevezésű rendezvényen, néhány ezer ember jelentében szeretnénk megköszönni alapítványunk negyedszázadát mindazoknak, akik segítettek. Nem merném kiszámolni, hogy a huszonöt év alatt hány liter vizet fogyasztottunk el, mennyi levest főztünk, hány fogkefét használtak el gyermekeink.

Létszükségleteinket emberek jósága adta össze.

Az irántuk érzett ragaszkodást szeretnénk gyermekeinkkel kifejezni.

Nemcsak kérés, hála is van. Hála, amely nagyon szép evangéliumi üzenet – ennek szeretnénk hangot adni. Munkatársaim közül is szeretnék majd néhányat kiemelni. Az egyik nevelőnőt, aki a kezdetektől nálunk dolgozik, és eddig

háromszáz gyermeket nevelt fel,

illetve azt a jótevőnket, aki társaival évente egy hetet arra áldoz, hogy minden gyermekünk csizmáját megtöltse Mikulás-ajándékokkal. De a köszönet mindazoknak szól, akik mások gyermekét befogadják.”

{A}

Az alapítvány működése óta nem volt arra példa, hogy ennyi gyermekük egy helyen legyen – mondta elérzékenyülve Csaba testvér. Sokaknak a nyáron készült el az első útlevele, most lépik át életükben először az országhatárt. Az udvarhelyszéki napközik küldötteinek autóbuszköltségét és okmányait egy udvarhelyi jótevő gyermeknapi felajánlásából biztosították. Nagyon készülnek, saját készítésű ajándékokat is vittek.

Szeptember 13-án a Papp László Budapest Sportarénában az alapítvány gyermekeivel fellép Szikora Róbert, az EDDA, Oláh Ibolya, Presser Gábor, és még sokan mások – együtt mutatva meg, hogy jobb velük a világ.