Alcsíki Néptánctalálkozó Csatószegen

Kömény Kamilla 2018. szeptember 06., 12:22

Harmadik alkalommal tartanak Alcsíki Néptánctalálkozót szombaton, szeptember 8-án a csatószegi kultúrotthon udvarán – tájékoztatott Kozma István, Csíkszentsimon község polgármestere.

Képünk illusztráció Fotó: Gecse Noémi

Mint megtudtuk, a önkormányzat, illetve a Kankalin és Kükürcsin néptánccsoportok szervezte rendezvény fő célja az alcsíki kulturális örökség, a népzene, a néptánc, a népdal megőrzése és továbbadása, valamint az alcsíki néptánccsoportok számára találkozási lehetőség biztosítása. Az esemény délelőtt tizenegy órától állandó programokkal kezdődik: lesz közösségi főzés, nemezelés, valamint kézműves foglalkozás a Hargita Megyei Művészeti Népiskola, és hangszerbemutató a csatószegi citerások közreműködésével.

Fél kettőtől gyülekező a néptánccsoportoknak a csatószegi elemi iskola udvarán, majd ünnepélyes felvonulás a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar kíséretében a helyi kultúrotthonig, fél háromtól hangzik el az ünnepi megnyitó, ami után a néptánccsoportok előadásai következnek.

Hat órától Vaszi Levente, a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny 2014-es közönségdíjasának, valamint a kosteleki gyermekeknek az előadását tekinthetik meg az érdeklődők, fél héttől közös táncba lehet bekapcsolódni, ami után a Tiff-on együttes ad koncertet.

{A}