Rajt a Maros megyei labdarúgásban

Horváth Bálint Ottó 2018. augusztus 31., 13:56

A 4. ligás bajnokság elit csoportjának nyitófordulójával, illetve a Román Kupa megyei szakaszának első mérkőzéseivel a hét végén elrajtol a Maros megyei labdarúgóidény.

A Marosvásárhelyi VSK játssza a szezon nyitómérkőzését Fotó: Facebook/CSM Targu Mures

A marosvásárhelyi Trans-Sil Stadionban játsszák a szezonnyitó mérkőzést, amelyen pénteken 18 órától a nemrég megalakult és végső győzelemre pályázó Marosvásárhelyi VSK Ákosfalva csapatát látja vendégül.

Az első forduló mérkőzéseinek nagy részét a megszokott időpontban, szombaton 11 órától rendezik.

Hazai pályán mutatkozik be a másik két újonc is, a Nyárádtői Unirea és a Segesvári VSK, előbbi Nagysármás, utóbbi Dános ellen játszik. Otthon kezdi az idényt a 2017-es győztes Marosoroszfalu is, Nyárádszeredát fogadja. Szováta hazai pályán játszik, ellenfele a Marosvásárhelyi Atletic lesz.

Már az első fordulóban halasztás történt,

mivel két rendező csapat a megyei szövetségnél kérte mérkőzésének más időpontra helyezését, így a Náznánfalva–Nyárádtői Viitorul, illetve a Kutyfalva–Marosludas találkozót szeptember 12-én 18 órától rendezik.

A hét végén a Román Kupa Maros megyei szakaszának első fordulójában az alsóbb osztályú csapatok is pályára lépnek.

A Román Kupa első fordulójának párosításai:

szombaton 17 órától Galambod–Kerelőszentpál, Mezőméhes–Tuson, Magyaró–Alsóidecs, Mezőpanit–Csittszentiván, Marosfelfalu–Mezőkirályfalva, Csíkfalva–Nyárádremete, Mezőgerebenes–Gernyeszeg, Jedd–Magyarsáros, Egrestő–Küküllődombó, Mezőrücs–Somosd, Nyárádgálfalva–Bátos, Kerelő–Mezőzáh;

vasárnap 17 órától Görgénysóakna–Lövér, Mezőtóhát–Maroskece, Hadréd–Mezőceked, Kibéd–Alsóköhér.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a 4. Liga második csoportjában szeptember 8-án, az 5. Liga két csoportjában és a 6. Ligában pedig szeptember 15-én kezdődik a bajnokság. Ezekben a pontvadászatokban a megyei labdarúgó-egyesület még nem hozta nyilvánosságra a végleges csoportbeosztást és a menetrendet.

Ismerős nevek a VSK keretében

A Marosvásárhelyi VSK korábban ismertetett játékoskeretéhez négy új labdarúgó csatlakozott. A hátvéd Robert Candrea és a középpályás Viorel Ferfelea ismerős lehet a marosvásárhelyi szurkolóknak, hiszen ők korábban az ASA-nál is játszottak. Mellettük Codruț Gliz és Gelu Oroian igazolt még a csapathoz, mindketten középpályások.