Hűtőmágnessel népszerűsítik az udvarhelyi Patkót

Fülöp-Székely Botond 2018. augusztus 30., 18:42

Patkó alakú hűtőmágnest fog forgalmazni Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, amellyel a város egyedi, patkó formájú terét szeretnék népszerűsíteni.

A székelyudvarhelyi Márton Áron tér, azaz a Patkó. Archív Fotó: Lukácsi Lehel

A hűtőmágneseket három lejért lehet majd megvásárolni, az ebből származó jövedelmet pedig újabb hűtőmágnesek elkészíttetésére fordítja az intézmény. A bevétel illetékként jelenik majd meg a könyvelésben – döntöttek a helyi önkormányzati képviselő-testület augusztus havi ülésén.

A képviselő-testületi tagok arról is határoztak, hogy ezentúl évi 300 lejt kell fizetniük azoknak a turisztikai szolgáltatóknak, amelyek a Tourinfo honlapján reklámoznak, ami szintén illetékként jelenik majd meg a hivatal könyvelésében – fejtette ki Czika Edit, az intézmény helyi adók és illetékek osztályának vezetője. Mint mondta, a befolyó összeget a honlap üzemeltetésére fordítják majd.

Elfogadták a kulturális stratégiát

Pozitívan véleményezték a városatyák a 2018–2025 közötti időszakra vonatkozó kulturális fejlesztési stratégiát, így egyöntetűen megszavazták. Orbán Árpád alpolgármester elmondta, a stratégia fő irányelvei között fontos szerepet kapnak Udvarhely kulturális rendezvényei, illetve a székely népi hagyományok megőrzése is. A dokumentum célja egy hosszú távon is működőképes, minőségi, családcentrikus, gyerekbarát, sokszínű kulturális élet kialakítása.

{A}