Pénzadományokat is elfogadnak az udvarhelyi tanszergyűjtő akción

Fülöp-Székely Botond 2018. augusztus 30., 15:25

A tanévkezdés jelentős anyagi terhet jelent a legtöbb rászoruló családnak, ezt mérsékelné a székelyudvarhelyi Tegyünk Egymásért Egyesület, amely tanszergyűjtő akciót hirdet.

Az egyesület egy korábbi akciója. Akkor sikeresek voltak, most is hasonló eredményekre számítanak Fotó: Pál Árpád

„A legszegényebbeknek esélyük sincs arra, hogy minden iskolaszert biztosítsanak gyerekeiknek, így sokan a megfelelő eszközök nélkül kezdik meg a tanévet, vagyis hátránnyal indulnak társaikkal szemben” – fogalmazott lapunknak Csányi Attila, a Tegyünk Egymásért Egyesület elnöke. Mint mondta,

a tanfelszerelések hiánya nemcsak a tanulásban akadályozza a gyerekeket, de szégyenkeznek is emiatt társaik előtt.

Éppen ezért az egyesület úgy döntött, hogy szeptember 1-je és 9-e között tanszergyűjtő akciót szervez Székelyudvarhelyen. Ez idő alatt önkénteseik mindennap reggel kilenc és este hét óra között a Márton Áron téren lesznek, ahol felajánlásokat várnak.

{A}

A füzetek, írószerek, tolltartók és táskák mellett pénzadományokat is elfogadnak, melyeket szintén céljuk megvalósítására fordítanak. Az adományokat a helyszínen, illetve az egyesület Építők utca 5/16. szám alatti székhelyén is át lehet adni. Bővebb információkért a tegyunkegymasertinfo@gmail.com email-címen lehet érdeklődni. Csányi ugyanakkor megjegyezte, a gyűjtőakcióval párhuzamosan kézműves-foglalkozásokat is tartanak, amelyekre minden gyereket szeretettel várnak.