Homoródalmáson koncertezik az Ossian

Fülöp-Székely Botond 2018. augusztus 30., 11:53

A Barlang Kupa elnevezésű minifoci-bajnoksággal kezdődik péntek reggel kilenc órakor a Homoródalmási falunapok és barlangfesztivál rendezvénysorozat.

Fotó: Barabás Ákos

Este fél kilenctől a Friday Rehab lép fel, majd utcabál lesz a kultúrkertben a Volti zenekarral. A szombat a fúvószenekar toborzójával indul reggel kilenc órakor, majd két óra múlva hálaadó istentiszteletet tartanak az unitárius templomban. Ezzel egy időben nyílik meg a helyi kézművesek és kistermelők vására a kultúrkertben, az eseménysorozat hivatalos megnyitóját pedig délben tartják. Ezután Sorbán Enikő népdalénekes és az Udvarhelyi Néptáncműhely lép fel. Délután négy órától a kántori lakban 450 éve Erdély a vallásszabadság földje címmel tartanak előadást. Egy óra múlva Szabó Mónika Gólyabál és gyermekjáték című könyvét mutatják be. Ezt követően labdarúgó-bajnokság, majd jótékonysági bál lesz, amellyel a helyi polgárőröknek szeretnének segíteni.

Vasárnap délelőtt tíz órakor közösen indulnak a helyiek a Karácsonygátjához, ahol főzőverseny, vetélkedők és barlanglátogatás is lesz. Fellép többek között a görögországi Monopatia Allilegiis Lefkada, illetve a spanyolországi Grupo de Desarrollo Rural Valle del Guadalhorce Malaga táncegyüttes, valamint a Transylvanium (délután három óra) és az Ossian (délután öt óra) zenekar. Tikosi László, a község polgármestere lapunknak elmondta, idén egy európai uniós támogatásnak köszönhetően szervezhettek a megszokottnál nagyobb volumenű falunapokat.