Péntekig látogatható az egyedi kiállítás

R. Kiss Edit 2018. augusztus 30., 11:01

Augusztus végéig látogatható a Csíki Székely Múzeumban az Aba-Novák Vilmos, Nagy Imre és művészbarátaik című festészeti kiállítás. A mintegy tízezer nézőt vonzó tárlat zárása után is lesz látnivaló a múzeumban.

Fotó: Gecse Noémi

Az 1920-as évekbeli, főként magyarországiként ismert festők munkái között mutatták be az elmúlt időszakban a zsögödi festőművész, Nagy Imre alkotásait a Csíki Székely Múzeumban. Amint a tárlat létrehozói korábban elmondták, a zsögödi festőművészt méltó módon kívánták elhelyezni azon művésztársai között, akikkel együtt indult.

A tárlaton többek között Aba-Novák Vilmos, Patkó Károly, Szőnyi István, Korb Erzsébet alkotásai között, a legerősebb húszas évekbeli, úgynevezett neoklasszicista anyag környezetében láthatók Nagy Imre munkái.

A májusban megnyitott kiállítást pénteken zárják be,

és amint Gyarmati Zsolt, a csíkszeredai múzeum igazgatója elmondta, mintegy tízezren látták már a képeket.

{A}

A legtöbben júliusban nézték meg a tárlatot, és a helybéliek mellett a többi székelyföldi városból is sok látogató érkezett – részletezte az igazgató.

A festészeti tárlat zárása után a várostörténi kiállítás lesz a Csíki Székely Múzeum fő attrakciója.

Gyarmati Zsolt arra biztatja a csíkiakat, hogy tekintsék meg ezt a tárlatot is, és az is térjen vissza, aki látta már, hisz információkban nagyon gazdag a kiállítás, akár többször is át lehet böngészni.