Az intézmény, ahol megtanítják az alkalmazottakat a korrupció megelőzésére

Simon Virág 2018. augusztus 29., 19:32

A korrupcióval kapcsolatos tudnivalókról szervez tájékoztató előadásokat, készít szórólapokat, plakátokat a Maros megyei önkormányzat, amely uniós pályázaton nyert támogatást erre a kampányra. A Mondj nemet a korrupcióra! projekt tizenhat hónapig tart.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A Maros megyei önkormányzat a 2016–2020 közötti országos korrupcióellenes stratégia gyakorlatba ültetésére nyert támogatást. A projekt fő célkitűzése kialakítani és

hatékonyabbá tenni a korrupció megelőzését és visszaszorítását célzó intézkedéseket a helyi közigazgatás területén,

javítani az integritást az intézmény teljesítményének növelése érdekében, és átláthatóbbá tenni a döntéshozatali eljárásokat a polgárok elvárásainak megfelelően.

{A}

A projekt keretében alkalmazzák az országos korrupcióellenes stratégiát, a megtanítják a megyei önkormányzat és az alárendelt intézményekben dolgozó alkalmazottaknak, hogy alkalmazni tudják az etikára, integritásra és döntéshozatalra vonatkozó előírásokat a korrupció megelőzése és visszaszorítása érdekében. Tájékoztatják továbbá a lakosságot arról, hogy milyen szerepük van a korrupciós cselekedetek leleplezésében és megelőzésében.

A projekttől azt várják, hogy olyan eljárásokat és monitoring eszközöket fogadjanak el az önkormányzat szintjén, amelyek hozzájárulnak a korrupció megelőzéséhez és visszaszorításához. Erre közel 400 ezer lejt költhetnek, amiből szinte nyolcezer lej a megyei tanács önrésze.