Harminchat diák kap ösztöndíjat

Kosztolányi Kata 2018. augusztus 29., 11:27

A következő tanévben 24 középiskolást és 12 egyetemistát támogat a Dr. Verestóy Attila Alapítvány, melynek a szociális, oktatási és egészségügyi gondok enyhítése, a vállalható jövőkép alakítása és egy, a szülőföldjéhez ragaszkodó fiatal generáció kinevelése a célja.

Archív Fotó: Veres Nándor

A jövő magad vagy! ösztöndíjprogram nyerteseinek névsorát a Facebook-oldalán tette közzé a szervezet. A pályázatot júliusban, és immár tizenegyedik alkalommal hirdették meg a szociálisan hátrányos helyzetű, jó tanuló Hargita megyei fiatalok számára. Összesen százhárom diák jelentkezett a régió harminckilenc településéről.

A kedvezményezettek havonta részesülnek a támogatásban, melynek értéke 250, illetve 400 lej.

A szerződéseket szeptember 14-én tervezik megkötni.

{A}

Az alapítvány ugyanakkor pályázatot hirdetett kutatóknak is. A kiírás Hargita megyei lakhellyel rendelkező, a tudományos munkát is itt végző 35 évnél nem idősebb fiataloknak szól. A humán, reál- és természet- vagy műszaki tudományok tudorai augusztus 24-éig nyújthatták be kérelmeiket, melyek jóváhagyása után végül hárman részesülnek egy éven keresztül a havi 500 lejes támogatásban. Az ő kilétük még nem került nyilvánosságra.