Nappali foglalkoztatóközpontot terveznek az időseknek Székelyudvarhelyen

Fülöp-Székely Botond 2018. augusztus 28., 20:19

Több mint kétmillió lejes támogatásból újíttatná fel a Szombatfalván található Nép Házát a székelyudvarhelyi városvezetés, ahol a későbbiekben időseknek szóló nappali foglalkozásokat szerveznének – hangzott el a keddi soron kívüli önkormányzati képviselő-testületi ülésen.

Pályáztak a Nép Háza rendbe tételéért. Jól haladnak, de még lehetnek buktatók a szerződés aláírásáig Fotó: Barabás Ákos

A projekt célja, hogy közösségben lehessenek napközben az idősek, és különböző foglalkozásokon vehessenek részt – magyarázta lapunknak Orbán Árpád alpolgármester, hozzátéve, hogy az étkeztetést is meg szeretnék oldani. „Nem egy idősotthonról beszélünk, csupán nappali foglalkozásokról van szó. Ez azért is jó, mert

este hazamehetnek családjaikhoz az idősek,

így kevesebb trauma érné őket, mintha teljesen el kellene szakadniuk a szeretteiktől” – fogalmazott a tisztségviselő. Megjegyezte, hasonló elképzeléseik vannak egy, az unitárius egyház birtokában lévő ingatlannal kapcsolatban is, amely a Kossuth Lajos utcában található.

Még nincs szerződés

A városháza már korábban leadott egy európai uniós pályázatot, amit megnyerve megvalósíthatóvá válna az említett épület korszerűsítése – kedden a munkálatok költségvetésével kapcsolatos határozattervezetet fogadtak el az önkormányzati képviselők.

{A}

Orbán Árpádtól megtudtuk, hogy jelenleg a mintegy 2,1 millió lejes támogatásról szóló szerződés előkészítése van folyamatban, s noha eddig jól haladtak a dolgok, még most sem lehet biztosan kijelenteni, hogy a város megkapja az összeget. Arra is kitért, hogy az önkormányzat valamivel több mint 90 ezer lejjel kell hozzájáruljon a projekt megvalósításához. A városatyák helyeslően szavaztak a projektre.