Hogy állunk az online szerződéskötéssel az alapszolgáltatások terén?

Simon Virág 2018. augusztus 28., 18:24

A marosvásárhelyi Aquaserv júliustól lehetővé tette, hogy leendő fogyasztói online is szerződést köthessenek, módosíthassanak.

Szerződéskötés szemtől szemben. Ma már egyszerűbben is el lehet intézni. Képünk illusztráció Fotó: Pixabay.com

Mint Nicu Tomulețiu, a szolgáltató sajtószóvivője érdeklődésünkre elmondta, az Aquaserv honlapján lépésenként le van írva az eljárás, az új ügyfélnek követnie kell az utasításokat, amelyeket megtalál itt

Szükséges a szerződés kitöltése és e-mailen való beküldése, a kért iratok csatolásával.

A dokumentumok ellenőrzése után a szolgáltató visszaküldi a szerződést, amelyet a leendő ügyfélnek ki kell nyomtatnia, alá kell írnia, beszkennelnie és online visszaküldenie. A sajtószóvivőtől megtudtuk, hogy a végső, mindkét fél által aláírt eredeti szerződést postán is be kell küldeni. Eddig

egyetlen ügyfél élt az online szerződéskötés lehetőségével, de remélik, hogy ezután többen fognak.

A vízszolgáltató 2016 augusztusától működteti új honlapját, amely három nyelven – románul, magyarul és angolul – tájékoztatja az ügyfeleket, és lehetőséget biztosít többek között arra is, hogy a szolgáltatás haszonélvezője bejelentse a vízóra állását, illetve online törlessze a számlát. 

{A}

Az Aquaservet jóval korábban megelőzte az online szolgáltatások terén az áramszolgáltató, amelynél hosszabb ideje lehet online szerződéseket kötni és módosítani. Az áramszolgáltató esetében a régi ügyfelek szerződésmódosítása 14 napot vesz igénybe, ha új ügyfél akar szerződést kötni, arra számíthat, hogy akár 40 napig is eltarthat, amíg ez megtörténik. A gázszolgáltató, noha számos online lehetőséget kínál az ügyfeleinek, még nem teszi lehetővé az online szerződéskötést.