Egy háztulajdonos felgyújtotta saját lakását Csicsóban, műhely kapott lángra Csíkkarcfalván

Székelyhon 2018. augusztus 28., 18:09

Felgyújtott csíkcsicsói lakóházhoz és kigyulladt csíkkarcfalvi műhelyhez riasztották a csíkszeredai hivatásos tűzoltókat hétfőn és kedden.

Szűk utcában kellett boldogulniuk Csicsóban a tűzoltóknak Fotó: Pinti Attila

Hétfőn súlyos esethez kellett vonulniuk a hivatásos tűzoltóknak: Csíkcsicsóban egy háztulajdonos a vizsgálatok szerint felgyújtotta a lakását. A 19 óra előtt riasztott tűzoltók a helyi önkéntes alakulathoz csatlakozva kevesebb mint egy óra alatt fékezték meg a tüzet. Alina Maria Ciobotariu, a megyei tűzoltóság szóvivője elmondta,

miután az ingatlan tulajdonosa felgyújtotta a nappalit, egy szomszédos szobába menekülve eltorlaszolta a bejáratot, de sikerült időben kimenekíteni.

A helyszínre mentőt hívtak és kórházba szállították. A tízezer lejes anyagi kárral járó tűzesetben kiégett egy szoba, megsemmisültek az ablakkeretek, illetve bútorokat és ruhát emésztettek fel a lángok. A megmentett javak értéke 100 ezer lejre tehető.

Gyorsan közbeléptek a karcfalvi tűznél Fotó: Beliczay László

Kedd délben egy csíkkarcfalvi, az önkéntes tűzoltók székhelyének közelében lévő műhelyben csaptak fel a lángok, így az azonnali közbelépésnek köszönhetően mérsékelt károk keletkeztek.

A riasztást követően ettől függetlenül a helyszínre siettek a csíkszeredai és balánbányai hivatásos tűzoltók is. A műhely mintegy tíz négyzetméteres tetőzete rongálódott meg, valamint szerszámokban keletkezett kár, összesen mintegy ötezer lej értékben. A tüzet valószínűsíthetően egy rögtönzött vezetékben keletkezett rövidzárlat okozta.

Fotó: Beliczay László