Újabb hatalmas pénzbírság a székely zászló miatt

Székelyhon 2018. augusztus 28., 17:13

Hetvenezer lejre büntették Tóth Sándort, Nyárádszereda polgármesterét, amiért nem távolította el a székely zászlót a városháza épületének homlokzatáról. Az elöljárónak jelenleg nincs meg az anyagi kerete egy ekkora pénzbírság kifizetésére.

Sokba kerül Nyárádszeredában is a székely szimbólum melletti kitartás. Képünk illusztráció Fotó: Gecse Noémi

„Sem emberként, sem polgármesterként nem tudom megemészteni, ami velünk történik. Klaus Johannis államfő szerint példaértékű romániai kisebbségi modellről beszélhetünk, mégis a centenárium évében megbírságolják a nemzeti kisebbséget, ha szimbólumhasználati jogával szabadon szeretne élni. (...) Érthetetlen, hogy ez megtörténhet a 21. században egy európai uniós tagállamban” – hivatkozik az RMDSZ Maros megyei sajtóirodájának közleménye a polgármesterre.

„Jelenleg nincs meg az anyagi keretem egy ekkora pénzbírság kifizetésére, ezért a jövőben jogászokkal, kollégákkal konzultálok a döntés végrehajtásáról.

A továbbiakban is kiállok a közösségért és a székelységért, hiszen őket képviselem” – fogalmazott a városvezető, akinek azért kell most kifizetnie a tetemes pénzbírságot, mert nem hajtotta végre a marosvásárhelyi fellebbviteli bíróság végleges ítéletét.

{K1}

{A}