Újabb rókatetemet találtak Gyergyószentmiklós központjában

Baricz-Tamás Imola 2018. augusztus 28., 14:51

Gyergyószentmiklóson, a Jakab Antal téren, a város főterének szomszédságában kedden reggel találtak egy rókatetemet. Egy járókelő értesítette a helyi rendőröket, akik a kora délelőtti órákban felvigyázták a helyet, távol tartották a kóbor kutyákat a főúton elgázolt rókától.

Fotó: Baricz-Tamás Imola

Nem első alkalom, hogy rókatetem hever Gyergyószentmiklós utcáján. Nemrég a város kijáratánál, a Gyilkos-tóhoz vezető főúton találtak elhullt rókát, kedden pedig a város központjához közeli téren.

Az arra járók többször is jelezték, hogy gyakran látni rókákat, főleg éjszaka kószálnak a városszéli utcákban, a lakott területen otthon érzik magukat.

A főtérhez ennyire közel azonban nem láttak még vadállat-tetemet. 

A gyergyószentmiklósi helyi rendőrök felvigyázták a helyszínt míg a tetemet elszállították, hogy senki ne érjen az elhullt állathoz, és a kóbor kutyák se kerüljenek közel hozzá.

{A}

Ha elhullt állatot lát...

Dr. Gáll József körzeti állatorvos már korábban is elmondta, az önkormányzat feladata az ügy kezelése, a tetem elszállítása.

Minden önkormányzat szerződésben áll egy a tetemeket megsemmisítő céggel, és minél előbb el kell szállítani az elhullt állatot.

Továbbá arról is beszélt, hogy amióta az állategészségügyi igazgatóság rendszeresen végzi a rókák veszettség elleni oltását, azóta nem volt ilyen betegségben elpusztult róka a környéken.

A vadásztársulatok kötelessége ellenőrző-vizsgálatokat végeztetni, de nem volt az elmúlt években veszett rókával dolgunk

– ismertette Gáll József állatorvos. Felhívását ezúttal is megerősítette: ha bárhol állattetemet látnak, azt minél előbb jelentsék.