Bababörzére készül a kétéves Ditrói Fészek

Baricz-Tamás Imola 2018. augusztus 28., 14:12

Gyergyóditróban a közel két éve működő fiatal édesanyák alkotta csapat számos rendezvényt szervez gyerekeknek, édesanyáknak, nagymamáknak. Puskásné Horváth Zsófia, a csoport vezetője számolt be a Ditrói Fészek őszre tervezett programjairól.

Fotó: Ditrói Fészek

A Ditrói Fészeknek kilenc aktív tagja van, az általuk összeállított programok nagy része szórakoztató, gyerekneveléssel kapcsolatos, illetve tájékoztató jellegű. A csapat szeptember 1-jére Őszi bababörzét szervez a ditrói kultúrház ebédlőjében. Szombaton 15 és 17 óra között várják az érdeklődőket.

A kínálatban a szokásos jó hangulat mellett, arcfestés, büfé, tombola és kávé a kománékkal is szerepel. 

{A}

Szeptember 5-én, szerdán 17 órától Szabó Erdős Erzsébet pszichológus a meghívott, Családi fészek témában terveznek interaktív beszélgetést szülőknek és nagyszülőknek. A találkozó helyszíne a ditrói esketőterem. Szeptember közepére kézműves délutánt szerveznek, a nemezeléssel ismerkedhetnek az arra kíváncsi gyerekek, felnőttek. A tevékenységre szeptember 13-án 18 órától a ditrói kultúrház konferenciatermében kerül sor, meghívott Nagy Mária.

A Ditrói Fészek év végi tervei között szerepel a második Katalin-napi Zsibongó és Adventi vásár megszervezése, illetve egy csapatépítő tréning is.

„A Csíki Sör látogatóközpontba szeretnénk megszervezni a csapatépítő rendezvényünket, hogy a férjek is érezzék, milyen klassz dolog, hogy az asszonyka Ditrói Fészek-tagok, és ne csak a sok szervezést, gyűlést és az egyesülettel járó ügyes-bajos dolgokat észleljék odahaza, hanem a jóból is vegyék ki a részüket” – mondta a ditrói csoport vezetője.

Szülinapra is készülnek

November 28-án lesz 2 éves a Ditrói Fészek, azt is szeretnék megünnepelni az édesanyák. A kezdeti öt taghoz képest mára már kilencen vannak, két év alatt szinte megduplázódott a tagok száma.

A sok szervezkedésen és az egyesülettel járó dolgokon kívül azért is jó ennek a csapatnak a tagja lenni, mert bármit meg tudunk beszélni. A gyermekbetegségektől kezdve az ovis történeteken át mindenféle, anyukákat érintő fontos dolgot meg tudunk vitatni, mindenki elmondja a tapasztalatát, ezáltal tudunk tanulni is egymástól, akár más nézőpontból is megközelíthetjük ugyanazt a problémát

– mondta Puskásné Horváth Zsófia. Kiemelve, hogy megalakulásuk óta partnerségben vannak a Ditrói Kulturális Egyesülettel és számos, közösségért végzett munkájukban ditrói vállalkozások is támogatják: „A Ditrói Fészek munkáját anyagilag is támogatja a kulturális egyesület és néhány cég is felkarolta az édesanyák kezdeményezéseit, felismervén, hogy hasznos, amit teszünk a község családjaiért, gyerekeiért. Non-profit egyesület lévén csak a segítségükkel tudjuk megvalósítani a programjainkat, a kézműves délutánokat, a Zsibongót, az előadásokat, stb.”

A Ditrói Fészek telefonszáma megváltozott – jelezte a csoport vezetője, ha bárkinek a rendezvényeikkel, programjaikkal kapcsolatos kérdése van, a 0744-169 104-es telefonszámon érdeklődhet.