Hetvenéves lesz a Tamási Áron Színház

Bíró Blanka 2018. augusztus 27., 18:40

Hetvenéves lesz a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház a 2018–2019-es évadban. Az évad első felében egy rendezvénysorozattal emlékeznek a színház történetére, míg a második felében a néző olyan fiatal tehetségekkel ismerkedhet meg, akik a színházi nyelv megújulásának lehetőségeit keresik.

Az idei évadban is műsoron marad az Anna legenda című darab Sepsiszentgyörgyön Fotó: Tamási Áron Színház

A teátrum vezetősége emlékeztet, hogy a színház hatvanadik születésnapján indították útjára a Reflex Nemzetközi Színházi Fesztivált, amely már túl van a negyedik kiadásán, miközben az erdélyi kortárs színházi reflexió egyik legfontosabb fórumává vált.

A 2018–2019-es évadot a Zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című előadás nyitja szeptember elején, amelyet Radu Afrim rendező Molnár Ferenc Az üvegcipő című drámájából kiindulva hoz létre.

A szilveszteri előadást ismét Sardar Tagirovsky rendezi, aki ezúttal a klasszikus, élccel teli Plautus-komédiát, A hetvenkedő katonát viszi színre.

Az évad második felének két fiatal pályakezdője Botos Bálint és Hegymegi Máté – előbbi a kolozsvári független színházi közegből érkezik, utóbbit pedig pályája Magyarországhoz köti.

A Tamási Áron Színház az idei évadában is műsoron tartja az Alice, a Liliom, a Kaisers TV, az Ungarn, a norway.today, a Chioggiai csetepaté, az Anna legenda és Az ezredik éjszaka című előadásokat, az elmúlt évek közönségsikerei közül – felújított változatban – pedig ismét műsorra kerül a Sardar Tagirovsky által rendezett Meggyeskert és a Zakariás Zalán által rendezett Tesztoszteron.

{A}

Vendégelőadásként Yasmina Reza Művészet című produkcióját tekinthetik meg Barabás Árpád rendezésében, a Kézdivásárhelyi Városi Színház előadásában. Látható lesz továbbá az udvarhelyi Tomcsa Sándor Színház társulatától Zakariás Zalán tolmácsolásában Matei Vișniec Migránsooook című előadása is. Tervben van továbbá Bocsárdi László rendezésében egy előadás, amely a Tamási Áron Színház és a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem végzős színészeinek együttműködéséből jön létre, illetve egy előadáscsere a Kolozsvári Állami Magyar Színházzal. Az új évad előadásaira szeptember 3-tól válthatók bérletek a Központi Jegyirodában vagy interneten a biletmaster.ro weboldalon.