Ittasan vezetett a háromszéki főfogyasztóvédő?

Bíró Blanka 2018. augusztus 27., 16:46

A háromszéki helyi sajtó információi szerint ittasan vezetett és balesetet okozott a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal magyarellenes intézkedéseiről ismert vezetője.

Mircea Diacon. Nem ez lenne az első kihágása. Archív

A Székely Hírmondó napilap információi szerint

Mircea Diacon főfogyasztóvédő szombaton este a rétyi szabadidőközpont közelében személygépkocsijával nekiütközött egy parkoló autónak.

A helyi rendőrség munkatársai épp a helyszínen tartózkodtak, megszondáztatták, majd mivel magas volt a légalkoholszintje, a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházba kísérték vérvételre. Szemtanúk szerint a fogyasztóvédelmi hivatal vezetője a koccanást megelőzően alkoholt fogyasztott a községnapok alkalmából szervezett rendezvényen. Nicoleta Tolvaj-Marin rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy szombaton este történt egy koccanás Rétyen, a helyi járőrök vették észre.

Az 51 éves gépkocsivezetőt megszondáztatták, a légalkoholszintje 1,2 milligramm/liter volt, ezért vérvételre kísérték, és ittas vezetés gyanújával eljárást indítottak.

{A}

Mircea Diacon már korábban is okozott botrányt ittasan: három évvel ezelőtt egy benzinkút vendéglőjében belekötött a magyarul beszélőkbe, igazolványát is elővette, majd feljelentést tett, mert bántalmazták. A provokáció után őt megütő kamionsofőrt ezereurós fájdalomdíj megfizetésére kötelezte a bíróság, a Magyar Polgári Párt háromszéki szervezete gyűjtést is szervezett, hogy belepótoljanak az összegbe.

A helyi magyar sajtó részletesen foglalkozott a főfogyasztóvédő viselt dolgaival, hiszen

„rossz magaviselete” miatt a rendőrségnél, majd a polgárőrségnél is felbontották a munkaszerződését.

Másrészt több magyarellenes megnyilvánulása volt: belekötött a székely ízek feliratba, levetette a taxikról a SIC matricát, egyházi táborokat bírságolt a román feliratok hiánya miatt. Emellett újságírót jelentett fel a róla szóló véleményanyagért, és Tamás Sándor megyei tanácselnököt a róla megfogalmazott politikai nyilatkozatáért.

Mircea Diacont több ízben próbáltuk elérni telefonon a baleset kapcsán, sikertelenül.