Ha jó túrós puliszkát enne, Hidegségen tárt karokkal várják

Barabás Hajnal 2018. augusztus 23., 19:22

Három naposra bővült az idei hidegségi Túrós Puliszka Fesztivál programja, a tizenharmadik alkalommal megszervezett rendezvény ugyanis már pénteken elkezdődik, és egész hétvégén tart. A rendezvény fő helyszínei ezúttal is a Csángó–Fatányéros panziók udvarai lesznek.

Archív Fotó: Gecse Noémi

Számos programmal készült a szervező Csángó–Fatányéros panziók, illetve a társszervezők, Hargita Megye Tanácsa és a Magyaradás az idei, XIII. Túrós Puliszka Fesztiválra, amelyet a korábbi két napos rendezvények helyett három naposra bővítettek. Mária-úti gyalogtúrával indul pénteken reggel kilenc órától az eseménysorozat, 10 órától pedig népi mesterségek bemutatójára kerül sor, a programpontok között szerepel bundakészítés, illetve lovasszekerezés is az esztenára. 11 órától szakmai konferenciát tartanak a bio-védjegyekről és a székely termékről a Csángó panzióban. Este kaszálóversenyt, majd néptánctanítást és táncházat tartanak.

{A}

Kenyérdagasztással kezdődik a nap szombaton reggel hat órától, majd több más esemény mellett 11 órától kenyérsütés és kenyérpalacsinta-készítés is szerepel a programban. Ezt követően puliszkafőző kurzust tartanak 12 órától. Este több zenekar is fellép, mint például a Geri-Betli duó, és a Páli Petra és zenekara,

21 órától a Boney M együttes koncertje zárja a napot.

A fesztivál fő attrakciója, a puliszkafőző verseny vasárnap 11 órától kezdődik, eredményt 14.30 órától hirdetnek. Ezt követően délután 15 órától számos népzenei produkciót láthatnak a résztvevők, a színpadon fellép többek között a Hidegségi Hagyományőrző Gyermek Tánccsoport, az Ordasok, a Tatros Part Néptánccsoport. 19 órától András Előd stand-up comedyjét lehet meghallgatni, a fellépéseket a Gyimesvölgye Férfikórus zárja, 20 órától pedig utcabál lesz, amelyre a Fintu Band húzza a talpalávalót.

A rendezvénysorozat 22.30-tól tűzijátékkal ér véget.

A fesztiválra a belépő ára felnőtteknek 5 lej, amely tombolát is tartalmaz, a gyermekeknek pedig ingyenes.

A részletes program ezen a linken böngészhető.