Elpusztult a Csíkszentdomokos határában elgázolt medve

Székelyhon 2018. augusztus 23., 16:44

Medvét gázolt el egy autó a Marosfő és Csíkszentdomokos közötti európai úton szerdán, a járműben jelentős kár keletkezett. A balesetben megsérült nagyvad továbbszaladt, majd csütörtökön felbukkant a község határában. Noha kérték kiemelését, az állat időközben elpusztult.

Fotó: Albert Alfonz Pál/Facebook

Csütörtökön Csíkszentdomokos határában, a lakóházak közelében szénát takaró lakók jelezték egy medve jelenlétét. A helyszínre érkező Albert Alfonz Pál csíkszentdomokosi alpolgármester és az általa riasztott Csíki Vadász- és Sporthorgász Egyesület vadőre

azonosították a szerdai ütközésben megsérült nagyvadat, amely a sérülés következtében húzta a hátsó két lábát.

Fotó: Borboly Csaba/Facebook

Valószínűleg gerincsérülést szenvedett, és sérülése következtében agresszív lett. A szakemberek véleménye szerint a legjobb megoldás úgy a medvének, mint a község nyugalmának, ha kérvényezik a kilövési engedélyt a minisztériumtól – számol be közleményben a megyei önkormányzat sajtóirodája.

Fotó: Albert Alfonz Pál/Facebook

Már szerdán elkezdtük keresni a medvét, feltételezve, hogy súlyosabban sérülhetett, s minden valószínűség szerint agresszívvá vált. Csütörtök reggel értesítettek, hogy a patakban látták a nagyvadat, így gyorsan a helyszínre mentünk a vadőrrel. A vadásztársulat már kérvényezte a kiemelését, addig is megfigyelés alatt tartjuk. A csendőrségnek és a csíkszeredai vadászegyesületnek köszönöm a gyors reagálást és a segítséget

– nyilatkozta csütörtök délelőtt Albert Alfonz Pál.

{A}

Elpusztult a medve

A Csíkszentdomokos határában azonosított sérült medve kiemelését csütörtökön ugyan jóváhagyta a szakminisztérium, viszont 16 óra körül a medve elpusztult. Kimúlása előtt agresszívan viselkedett, többször is megpróbált rárontani a közelében lévő vadőrökre.