Csak óvatosan az ittas kerékpározással – testi sértés lehet belőle

Székelyhon 2018. augusztus 23., 15:49

Tölgyes községben ugyanazon személy lett az elkövető és áldozat augusztus 20-án – legalábbis erre enged következtetni az a vizsgálat, amit egy helybéli lakossal kapcsolatban indított a rendőrség.

Kerékpáros baleset. Fura helyzeteket szülhet. Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

A 61 éves helyi lakos, S. S. az országút falu közötti részén haladt kerékpárjával este. Háromnegyed tizenegykor az ittas állapotú férfi elveszítette egyensúlyát, és az aszfaltra esett, testi sérülést szerezve/okozva magának. Az ügyből hivatalos eljárás lett,

kivizsgálás folyik gondatlanságból elkövetett testi sértés okozása miatt,

majd a maroshévízi ügyészség asztalára kerül az ügycsomó. Egy nappal korábban három kerékpáros került rendőrkézre, mindhárom alkoholos állapotban. A rendőrség sajtóközleménye szerint Csíkszenttamáson egy dánfalvi, 67 éves személy veszítette el egyensúlyát a sáncba esve, könnyű testi sérülést szenvedve. Falustársa, a szintén dánfalvi, 69 éves polgár a főúton kerékpározva szédült meg, és zuhant az aszfaltra, súlyos sérüléseket szerezve.

Egy 25 éves székelyudvarhelyi személy pedig Zetelakán esett el, és sérült enyhébben. E három személy esetében is gondatlanságból elkövetett testi sértés elkövetése miatt indult eljárás. Két nap alatt tehát legalább négy kerékpáros italozása végződött rosszul.

{A}