Tegyük együtt könnyebbé a hátrányos helyzetű családoknak a tanévkezdést!

Barabás Hajnal 2018. augusztus 20., 22:40

Nehéz anyagi helyzetben élő csíki családok gyermekei számára indít harmadik alkalommal jótékonysági tanszergyűjtő akciót a Székelyhon közösen a csíkszeredai Juventutti Alapítvánnyal. A tanszeradományokat több gyűjtőponthoz is le lehet adni.

Gyűjtődobozokba helyezhetik a tanszeradományokat. Szegény iskolásokhoz juttatjuk el Fotó: Gábos Albin

Füzetekkel, színes és grafit ceruzákkal, tollakkal, filcekkel, tolltartókkal, körzőkkel, vonalzókkal, radírokkal, iskolatáskákkal, ceruzahegyezőkkel, ollókkal, ragasztókkal, szövegkiemelőkkel, ecsetekkel, temperákkal, naplókkal, órarendekkel és bármilyen más iskolai felszereléssel hozzájárulhatnak az adományozók, hogy a hátrányos helyzetű családoknak könnyebb legyen a tanévkezdés.

A tanszergyűjtés a Székelyhon hírportál székhelyén (Csíkszereda, Márton Áron utca 18.), a Juventutti Alapítványnál (Kőrösi Csoma Sándor utca 2.) zajlik,

illetve gyűjtőpontokként bekapcsolódtak a jótékonysági akcióba a Zenit Plusz (Márton Áron utca 14.), a Graffiti (Hargita utca 4.), valamint a Papírmadár (Nagyrét utca 25.) papírüzletek is.

Fotó: Tamás Attila

Ezekre a helyszínekre kifejezetten erre a célra külön gyűjtődobozokat helyezünk ki, ide várjuk az újonnan vásárolt, vagy használt, de jó állapotban lévő tanszereket szeptember 3-áig. Az adományokat ezt követően egy helyre szállítjuk, és úgy állítjuk össze a csomagokat, hogy figyelembe vesszük a tanulók nemét és korát, majd még az iskolakezdés előtt eljuttatjuk hozzájuk.

{A}

A kedvezményezettek listáját elsősorban a környező csíki települések iskolaigazgatóinak segítségével állítjuk össze, illetve figyelembe vesszük a korábbi években összeállított rászoruló családok jegyzékét is. Ha tudomásuk van sokgyermekes, szegény sorban élő iskolásokról, jelezhetik Balázs Brigittának, a Juventutti Alapítvány jótékonysági koordinátorának a 0742-049038-as, vagy Barabás Hajnalnak, a Székelyhon újságírójának a 0752-488481-es telefonszámon.

Fotó: Sándor Csilla

Számos csomagot osztottunk ki

Az adományozók segítségével tavalyelőtt 20 csíkszéki, szegény körülmények között élő gyermekhez juttattuk el a tanszercsomagokat, hozzájárulva tanulásukhoz, iskolai érvényesülésükhöz. Tavaly már kétszer annyi tanulónak jutott az adományokból: 2017-ben összesen negyven gyermeknek tudtunk összeállítani csomagot.