Zarándoklat az édesanyákért

Molnár Melinda 2018. augusztus 20., 20:15

Az erdélyi és magyarországi Mária Út Egyesület szombaton ötödik alkalommal rendezi meg az 1Úton nemzetközi zarándoknapot. A részvevők az édesanyákért imádkoznak, hálát adnak az otthonteremtésben, a hit- és szeretet kultúrájának átadásában megmutatkozó szeretetükért.

Képünk illusztráció Fotó: Gecse Noémi

A zarándoknap, amelyet a Mária-út önkéntesei több mint százötven különböző zarándokszakaszon szerveznek meg, idén is átöleli az egész Kárpát-medencét. A család évében tartandó 1Úton nemzetközi zarándoknap fővédnökei Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, valamint Erdő Péter bíboros, prímás.

A zarándoknap lelki pillérét minden évben egy imádság biztosítja.

Idén Székely János szombathelyi megyéspüspök írta le gondolatait az édesanyákról.

Az udvarhelyi és környékbeli zarándokok Szentegyházáról, illetve Székelykeresztúrról reggel nyolc órakor indulnak Székelyudvarhelyre a Mária-úton. A székelykeresztúriak a Rugonfalva–Siménfalva–Sükő–Farcád útvonalon érkeznek az udvarhelyi hálaadásra.

{A}

Szentegyházára a Pethő vendéglő elől szombaton reggel háromnegyed hétkor indul az autóbusz. Megáll a Márton Áron téren, a Kis Szent Teréz-plébániatemplom előtt, valamint igény szerint Bethlenfalván, Fenyéden és Máréfalván is – tudtuk meg Tódor Melinda szakaszfelelőstől.

A gyalogosok a Szentegyháza–Kápolnásfalu–Homoródfürdő–Szarkakő útvonalon haladnak. A Mária Rádió székelyudvarhelyi kápolnájában délután öt órakor kezdődik a hálaadó szentmise.