Két csoport lesz a Maros megyei 4. Ligában

Horváth Bálint Ottó 2018. augusztus 20., 15:06

Megváltoztatja a 4. Liga lebonyolítását a Maros Megyei Labdarúgó-egyesület. A hét végén rajtoló pontvadászatban a csapatok két csoportban játszanak.

Külön választották a tehetősebb és a szerény csapatokat. Archív Fotó: Facebook/A.C.S. Mureșul Luduș

„A változtatás lényege, hogy azok a klubok, amelyek a stadionjuk területén a legjobb körülményeket biztosítják, helyet kapjanak a 4. ligás bajnokság két csoportjában” – nyilatkozta megkeresésünkre Ioan Teodor, a megyei szövetség versenybizottságának vezetője.

Elmondása szerint azért döntöttek a változtatás mellett, mert már nem nézhették tétlenül, hogy a részvevők közül sokan figyelmen kívül hagyják a mérkőzések helyszínét illető előírásokat, így ezentúl azok a klubok, amelyek nem felelnek meg az elvárásoknak, nem indulhatnak a negyedosztályos bajnokságban.

{A}

Mivel sok benevezés érkezett a 4. Ligába, szükség volt arra, hogy a 26 együttes számára két csoportot alakítsanak ki – tudtuk meg.

Az első számú, úgynevezett Elit csoportban tizennégy együttes szerepel, amelyek közül a végén az első helyezett – akárcsak eddig – osztályozót játszhat a 3. Ligába való feljutásért. Itt a legerősebb csapatokat találjuk, mint a nemrég megalakult Marosvásárhelyi VSK, Marosludas, Marosoroszfalu, Szováta, Nyárádszereda, Nyárádtő vagy Segesvár.

Nem lesz könnyű az újonnan megalakult VSK-nak keresztülhúzni a számításait. A vásárhelyiek fel akarnak jutni a 3. Ligába. Archív Fotó: Facebook/CSM Târgu Mureș

A második csoportban tizenkét csapat érdekelt, amelyek a szezon során az első két helyért játszanak, a két legjobb jövőre feljut az Elit csoportba. A csapatok között például Gernyeszeg, Magyarsáros, Kerelőszentpál, Mezőzáh vagy Mezőceked található.

Továbbá az 5. Ligában a tavalyi három helyett idén csak két csoportot hoznak létre a tizenhat beiratkozott csapat számára, míg a 6. Ligában a tíz csapat számára változatlanul egy csoportban szervezik a bajnokságot.

Összesen tehát ötvenkét csapat nevezett be a Maros megyei bajnokságokba, és amint Ioan Teodor közölte, a végleges csoportbeosztást, a csapatok listáját és a bajnoki menetrendet a napokban hozzák nyilvánosságra a szövetség honlapján, miután pár klub pótolja hiányos jelentkezési iratait.

A bajnokságok a hét végén kezdődnek, és akárcsak az előző években, az egyes csoportokban idén is szombaton, valamint vasárnap lépnek pályára a csapatok.