Nem volt szerencséje Bukarestben a Sepsi OSK-nak

Sánta Imre 2018. augusztus 19., 22:29

Noha több lehetősége is adódott a találkozó első részében, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK kétgólos vereséget szenvedett vasárnap este a labdarúgó 1. Liga 5. fordulójában az FCSB vendégeként.

A Nemzeti Arénában csapott össze a két együttes Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Felázott talaj és nagyon gyenge minőségű gyepszőnyeg várta a Nemzeti Arénában pályára lépő csapatokat, ám úgy tűnt, ez kevésbé zavarta a piros-fehéreket, akik már a 2. percben kihagytak egy óriási gólszerzési lehetőséget. Ekkor Drăghici a baloldalon tört be a tizenhatos területére, Tandia elé passzolt, akinek lövése a kapufán csattant.

A folytatásban is bátran futballoztak Eugen Neagoe tanítványai, a labda birtoklását átengedték ugyan a hazai csapatnak, de veszélyes ellentámadásokat vezettek Bălgrădean kapuja felé. A 19. percben Fülöp hozta helyzetbe Vașvarit, aki elől azonban a fővárosiak hálóőre az utolsó pillanatban még elcsípte a labdát.

{A}

A Székely Légió különítménye késve, az első játékrész felénél érkezett meg a stadionba, aminek köszönhetően a lelátókon is megélénkült a hangulat, és így már ők is láthatták a piros-fehérek újabb helyzetét.

A 34. percben Drăghici ismét a baloldalról gurított középre Mensah elé, akinek lövése elakadt Qaka lábában. Tíz perccel később a túloldalon is jegyezhettünk egy lehetőséget, Popescu iramodott meg a szentgyörgyiek kapuja felé, de elsiette a befejezést, és nem találta el Niczuly kapuját.

Gól nélküli döntetlennel zárult az első negyvenöt perc, és ekkor még minden jel arra mutatott, hogy az OSK számára simán összejöhet a pontszerzés.

Szünet után viszont Nicolae Dică kettős cserét hajtott végre, Gnohere és Moruțan lépett a pályára, és ennek révén a játék képe is megváltozott. A piros-fehérek beszorultak saját térfelükre, de jó védekezésüknek köszönhetően rendre sikerült visszaverniük a fővárosiak támadásait.

Niczuly kapuja igazából csak a 61. percben forgott veszélyben, amikor a háromszékiek hálóőrének egy szöglet után Man fejesét kellett védenie.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A nyomás azonban fokozódott, az OSK középpályásai már nem tudták tartani a labdát, de a hazaiak még így sem tudtak nagy helyzeteket kidolgozni. A 79. percben viszont Popescu beadása Jovanović kezén irányt változtatott, a bíró pedig a partjelző intésére befújta a tizenegyest.

A büntető elvégzésére Gnohere vállalkozott, aki a jobbra mozduló Niczuly mellett a kapu közepébe helyezte a labdát (1–0).

Alig négy perc elteltével megduplázta előnyét az FCSB: a kaputól mintegy 25 méterre jutottak szabadrúgáshoz a fővárosiak, és Coman a sorfal felett védhetetlenül csavart Niczuly hálójába (2–0).

A gyorsan bekapott két gólra Eugen Neagoe tanítványai a rendelkezésre álló rövid idő alatt már nem tudtak válaszolni, így vesztesen távoztak a Nemzeti Arénából,

ahol azonban a szurkolásból ezúttal is jelesre vizsgázó Székely Légió jóvoltából ismét megszólalt a székely himnusz.

A következő fordulóban a piros-fehérek az FC Botoșani vendégeiként ismét idegenben lépnek pályára. A mérkőzés augusztus 27-én, hétfőn 18 órakor kezdődik.

Labdarúgó 1. liga, 5. forduló, Bukarest, Nemzeti Aréna, 3500 néző:
FCSB–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2–0 (0–0),
gólszerzők: Gnohere (81., tizenegyesből), Coman (85.).
FCSB: Bălgrădean – Jakoliš, Bălașa, J. Morais, Stan – Popescu, Qaka (Moruțan, 46.), Man, D. Benzar (Teixeira, 67.), Coman – Rusescu (Gnohere, 46.). Edző: Nicolae Dică.
Sepsi OSK: Niczuly – De Moura, Viera, Jovanović, Sato – Velev, Vașvari, Mensah (Hamed, 54.), Fülöp (Simonovszki, 78.), Drăghici (Dodoi, 72.) – Tandia. Edző: Eugen Neagoe.
Sárga lap: Bălașa (70.), illetve Sato (58.), De Moura (83.).
Játékvezetők: George Rădulescu (Bukarest), Mircea Orbuleţ (Bukarest), Ionel Dumitru (Gherghiţa).

További eredmények

Jászvásári Poli–FC Botoșani 2–1 (2–0),
gólszerzők: Cristea (30., 35.), illetve Roman (56.);

Astra Giurgiu–Dunărea Călărași 1–1 (1–1),
gólszerzők: Roșu (17., büntetőből), illetve Pană (22.),
kiállítva: Alibec (84.), Bahamboula (85.);

FC Viitorul–Medgyesi Gaz Metan 2–0 (1–0),
gólszerzők Drăguș (29.), Crețu (85., öngól);

Kolozsvári CFR–Bukaresti Dinamo 3–1 (0–0),
gólszerzők: Țucudean (66., 78.), Omrani (73.), illetve Popescu (61.).

Hétfő
18.00 Nagyszebeni Hermannstadt–FC Voluntari
21.00 CSU Craiova–Concordia Chiajna

{S1}