Bátran várja az FCSB elleni meccset a Sepsi OSK

Sánta Imre 2018. augusztus 18., 11:33

A bukaresti Nemzeti Arénában játssza következő mérkőzését a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely a labdarúgó 1. Liga 5. játéknapján az FCSB vendégeként próbál meg minél jobb eredményt elérni.

Az edző és a középhátvéd. Ismerik ellenfelüket, de nem ijednek meg tőle Fotó: Sánta Imre

A legutóbbi három meccsükön elért jó eredmények után a piros-fehérek bizakodva utaznak Bukarestbe, és készen állnak arra, hogy méltó ellenfélként küzdjenek meg az Európa Liga harmadik selejtezőkörén is túljutó fővárosiakkal.

Erről beszélt a mérkőzést megelőző pénteki sajtótájékoztatón Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője, aki szerint nehéz, de nem lehetetlen feladat előtt állnak,

és a győzelem reményében lépnek majd pályára a Nemzeti Arénában.

A szakember azt is elmondta, hogy a csapatból senkit nem hátráltatnak egészségügyi gondok, így vasárnap este minden játékosára számíthat, és az ő felelőssége lesz megtalálni a nyerő felállást.

Fotó: Sánta Imre

„Fontos meccs vár ránk, de elsősorban nem azért, mert az FCSB lesz az ellenfelünk, hanem mert most is a három pont a tét. Szeretnénk megnyerni ezt a mérkőzést, annak ellenére, hogy a bajnokság egyik legerősebb csapatával kell megküzdenünk. Gratulálok nekik a Hajduk Split ellen elért sikerükhöz, de bízom abban, hogy vasárnap este mi fogunk örülni a végén. Ismerjük az ellenfél erősségeit, olyan játékosaik vannak, akiket ott találunk mind a felnőtt, mind a korosztályos válogatottak összetételében.

De jelenleg mi is egy erős és összeforrt csapatot alkotunk, és minden szempontból felkészülten várjuk a találkozót. Örülök annak, hogy nincsenek sérültjeink, és senkit nem kell nélkülöznünk, még akkor is, ha ez nekem okoz fejtörést és álmatlan éjszakákat, hiszen nehéz lesz kiválasztani a kezdőcsapatot, de még azt a tizennyolc labdarúgót is, akik felkerülnek majd a bírói lapra.

Jó formában vagyunk, jó eredményeket értünk el három olyan csapat ellen, amely a tavaly a felsőházi rájátszásba jutott. Ezért bízom a fiúkban, hogy az FCSB ellen is jó játékot fognak mutatni” – fogalmazott Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője.

{A}

Az ellenfél csatárait, Harlem Gnoheret és Raul Rusescut tartja a legveszélyesebb játékosoknak Ousmane Viera, aki a Jászvásár elleni meccsen első gólját jegyezte az OSK színeiben.

Az elefántcsontparti légiós azonban nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy az FCSB ellen játszanak vasárnap este, mert ellenféltől függetlenül mindig a három pontért küzdenek.

Fotó: Sánta Imre

A kapitányi karszalagot is viselő középhátvéd szerint egy jó közösség kovácsolódott össze, és a jó kezdés feljogosítja őket arra, hogy reménykedjenek a még jobb folytatásban.

„Ez a mérkőzés sem fontosabb, mint a többi, mert ha le is győzzük az FCSB-t, ugyanúgy három pont jár érte. Nem számít, hogy éppen kivel játsszunk, célunk, hogy minden meccsünket megnyerjük.

Az újonnan igazolt játékosok hamar beilleszkedtek a csapatba, és egy értékes labdarúgókból álló keretünk van, amely egy nagy családot alkot.

Úgy gondolom, ez a pályán is megmutatkozott, és remélem, hogy az eddig mutatott játékunkat Bukarestben is meg tudjuk majd ismételni” – nyilatkozta a piros-fehérek csapatkapitánya.

A második és harmadik helyezettek közötti, rangadónak számító találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik, és a Digi Sport 1, a Dolce Sport 1, valamint a Look TV televíziós csatornák élőben közvetítik.

Labdarúgás, 1. Liga, 5. forduló:
Jászvásári Poli CSM–FC Botoșani 2–1 (2–0),
gólszerzők: Cristea (30., 35.), illetve Roman (56.)

Szombat
18.00 Astra Giurgiu– Dunărea Călărași
21.00 FC Viitorul–Medgyesi Gaz Metan

Vasárnap
18.00 FCSB–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK
21.00 Kolozsvári CFR–Bukaresti Dinamo

Hétfő
18.00 Nagyszebeni Hermannstadt–FC Voluntari
21.00 CSU Craiova–Concordia Chiajna

{S1}