Közúti tragédia a Baknya-tetőn

Székelyhon 2018. augusztus 17., 20:32

Egy fiatal székelyszentléleki autóvezető életét vesztette péntek délután a Baknya-tető közelében, miután járműve a nedves országúton megcsúszva egy szemből szabályosan közlekedő kocsinak ütközött. A vétlen autóban hárman sérültek meg.

Fotó: Udvarhelyi Közlekedési Info

A lakóhelye felől a 13A jelzésű országúton Székelyudvarhely irányába haladó 20 éves székelyszentléleki P. A. – a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint – a nedves, csúszós úton valószínűsíthetően a túlzott sebesség miatt elvesztette uralmát járműve fölött, a kisodródó autónak pedig nagy erővel nekiütközött a szemből szabályosan érkező, 44 éves nyárádtői (Maros megye) D. C. vezette személyautó.

Fotó: Udvarhelyi Közlekedési Info

Az ütközésben a fiatal vezette Dacia teljesen összeroncsolódott, a helyszínen elhunyt sofőr testét a műszaki mentők közbelépése után tudták kiemelni. Az útszakaszon a mentés és a helyszínelés idejére bevezetett teljes forgalomkorlátozás miatt mindkét irányba hosszú kocsisorok alakultak ki. A vétlen autóban hárman sérültek meg: egy 69 éves utas súlyos, egy 43 és egy 12 éves pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. A tragédia pontos körülményeit még vizsgálják.

{A}