Búcsúztak a keresztúriak a kupasorozattól

Pál Gábor 2018. augusztus 15., 21:18

Székelykeresztúron nem volt sokáig kérdés, hogy melyik csapat jut tovább a labdarúgó Román Kupa 2. köréből. A hazai pályán játszó Egyesülés már a 2. percben hátrányba került, és ellenfele, a Szászhermányi FC szép lassan felőrölte vendéglátóját.

Fotó: Barabás Ákos

Hőségben rendezték meg a szerda délutáni találkozót, melyre népes keresztúri közönség gyűlt össze. Körülbelül négyszázan ültek le a lelátóra, annak is inkább az árnyékos részére.

A harmadosztályos Szászhermányi FC nem kímélte tapasztalt játékosait sem, pályára küldte többek közt azt a 41 éves Mugurel Bugát, aki korábban megfordult a Brassói FC és a Bukaresti Rapid élvonalbeli együtteseinél, de a román válogatott mezét is magára ölthette.

{A}

Mellette játszott az a Rareș Forika is, aki a Brassói Corona és a Nagyszebeni Akarat csapatainál küzdhetett az 1. Ligában.

Hamar meglátszott a két csapat közti különbség, a Brassó megyei alakulat már a 2. percben betalált. Nem sokkal később ismét zörrent a keresztúriak hálója.

A meccs elején beszorult saját térfelére az Egyesülés, de a második gól után felébredtek. Az első nagy hazai helyzetre a 16. percig kellett várni: ekkor Lázár Zsolt került ziccerbe, de lapos helyezése elkerülte a kaput.

Fotó: Barabás Ákos

Jött is a válasz a túloldalról, egy meglepő emelésnél Klein nem ért a labdába, bár az nem sokkal a feje fölött landolt a hálóban – talán a napsütés vakította meg a tapasztalt kapust.

Szünetig még két gólt rúgtak a hermányiak. Nem jött ki a lépés a hazaiaknak.

Fotó: Barabás Ákos

Térfélcserét követően a hazaiak kezdtek lendületesebben. A szépítés is összejött, a vendég védők Bilibókot szerelték szabálytalanul a saját tizenhatosukon belül, a büntetőt pedig Kovács Ákos értékesítette.

{P15}

Ezután viszont még jobban rájárt az rúd az Egyesülésre: előbb a csatár Vékás Barna sérülése miatt le kellett szálljon a pályáról, majd Kovács Ákos lábizma is meghúzódott, de ekkor már minden cserelehetőségét elhasználta a csapat.

Az eredményen még két alkalommal alakítottak a vendégek, így beállítva az 1–7-es végeredményt.

{P11}

Keresztúr csapatának nem sikerült megismételni az előző meccsen nyújtott jó szereplést, és bár korábban búcsúztatták az ugyancsak 3. ligás Székelyudvarhelyi FC-t, a Szászhermányi FC-t már nem sikerült kiejteni.

Labdarúgás, Román Kupa, 2. kör:
Székelykeresztúri Egyesülés–Szászhermányi FC 1–7 (0–5),
gólszerzők: Kovács Ákos (67., 11-esből), illetve Vasiloi (2., 33., 45.), Alupoaie (23.), Fînariu (37.), Buga (82., 11-esből), Plumb (88.)
Keresztúr: Klein – Bokor (Fazakas, 84.), Szőcs, Rózsa, Dézsi, Bilibók, Török, Kovács, Fülöp (Tiboldi, 73.), Lázár, Vékás (Fodor, 64.). Cserék: Farkas, Szilveszter, Báró.