Kíváncsi, hogy mennyibe kerülnek az ANL-lakások? Van egy rossz hírünk

Dósa Ildikó 2018. augusztus 15., 12:01

A nyár végére ígérte a Cserehát-lakónegyed ifjúsági lakásainak eladását a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal néhány hónappal ezelőtt, azonban a telekkönyvezési folyamat elhúzódása miatt nem sikerült az árakat kiszámolni, ezért úgy tűnik, az év vége előtt nem lesz vásár.

Még várni kell az ifjúsági lakások értékeinek megállapítására. Archív Fotó: Barabás Ákos

„A telekkönyvezés nem állt le, még folyamatban van, de minden egy másik intézményen múlik. A szabadságolások miatt sem tudjuk tartani a beígért határidőt, a hivatal egyik munkatársa pedig időközben elment, emellett pedig a telekkönyvi hivatalnak is be kell tartania a törvényes folyamatot. Amíg nem tudjuk, mi van a telekkel, nem tudunk árakat számolni” – közölte lapunkkal Fülöp-Székely István, a polgármesteri hivatal műszaki igazgatója. Hozzátette,

újrapontozták a szociális lakásokat, felülvizsgálták a fellebbezéseket, így ezen lakások kiosztása nagy valószínűséggel megelőzi az ANL-s lakások eladását.

„A lakrészek telekkönyvezése még nem készült el, a felmérők két hónap halasztást kértek. A szociális lakásokra még augusztusban elkészül a végleges lista, szeretnénk, hogy ezekbe a tél előtt beköltözhessenek a bérlők, év végéig pedig reméljük, hogy az ifjúsági lakások eladási ára is meglesz” – egészítette ki a fentieket Orbán Árpád alpolgármester.

{A}