Itt tart most a Gyergyói Hokiklub

Gergely Imre 2018. augusztus 14., 20:49

Kemény munka folyt az elmúlt hónapokban azért, hogy a Gyergyói Hokiklub minden tekintetben felkészült legyen az Erste Liga kihívásaira. A jégpálya a szezonkezdésre úgy tudja fogadni a sportolókat és szurkolókat, ahogy azt a nemzetközi liga elvárja.

Sokat dolgozott a GYHK, hogy a pálya kívül-belül szebb arculatot mutasson Fotó: Facebook/Gyergyói Hoki Klub

A Gyergyói Hokiklub vezetősége a hét végén rövid „leltárt” tett közzé arról, hogy mit is valósított meg eddig, azaz május óta, mióta eldőlt, hogy az új klub viszi tovább a gyergyói jégkoronghagyományokat.

Kiemelik, új klub indult tiszta lappal, amely nem hurcol magával múltban szerzett sérelmeket, és amely senkinek sem adósa semmivel. Az új vezetői és támogatói kör olyan stabil anyagi hátteret biztosított a csapatnak, amelyre eddig sosem volt példa.

{A}

Ennek köszönhetően a gyergyói játékosok, akik eddig csak a szezon alatt számíthattak fizetésre, és amellett is dolgozniuk kellett máshol, hogy megéljenek, most tisztességes havi jövedelemhez jutottak.

Teljesen új felszerelést kapott a csapat minden tagja.

Az eddig elvégzett munka eredménye a keret megerősítése, az új igazolások, amelyeknek bejelentése továbbra is folyamatban van. Kimondják, most először tényleg trófeákért küzdhetnek.

{K1}

Felújítások, fejlesztések a pályán és környékén

Az Erste Liga elvárásainak a gyergyószentmiklósi csarnok nem tudott volna megfelelni abban az állapotban, amilyenben a múlt szezon végén volt. A Gyergyói Hokiklub több mint 50 ezer eurót fektetett abba, hogy a létesítmény jobb körülményeket tudjon nyújtani.

Tette ezt annak ellenére, hogy a csarnokot csak bérli, a működtető továbbra is az önkormányzat tulajdonában lévő Gyergyószentmiklósi VSK.

Többek között megvalósult a csatornarendszer kijavítása, térkővel borították be a bejárat környékét, felújították a hazai és vendégcsapat öltözőit.

Kalákában szépült meg a nézőtér. A szurkolók is besegítettek. Archív Fotó: Facebook/Gyergyói Hoki Klub

A lelátók – 1982 óta először – alapos tisztításon és újrafestésen estek át. Kialakítottak egy új VIP-szektort, hogy kulturált körülmények között lehessen fogadni a fontos vendégeket.

A közösségé a jégkorong

A Gyergyói Hokiklub köszönetet mond mindazok hozzájárulásáért, akik akár kalákamunkával, akár más módon segítettek, segítenek az elképzeléseik megvalósításában.

Leszögezik, a csarnok és a gyergyószentmiklósi jégkorong nem a saját tulajdonuk, hanem „mindenkié, akinek fontos, akinek szívügye, hogy hozzájáruljon Gyergyó nemzeti sportja és ezáltal közvetve szűkebb hazánk felemelkedéséhez.

Amit elindítottunk, azt ugyanilyen kitartással folytatjuk, de tudjuk, a siker akkor igazán siker, ha sokan szerepet vállaltak benne és sokan érezhetik magukénak.

Szívesen fogadunk minden felénk nyújtott kezet” – szól a felhívás. Kiemelik, a Gyergyói Hokiklub nemcsak egy csapatról szól. A projekt, amit Balázs Attila vezetésével ma Magyarországon élő, gyergyói szívű üzletemberek elindítottak, még a jégkorongon kívüli életben is éreztetni fogja hatását.

Egy nagy út kezdete

Ezzel a címmel jelent meg a Gyergyói Hokiklub hétvégi közleménye. Ez is jelzi, hogy nem csak egy évben, egy szezonban gondolkodnak. Információink szerint egy jól felépített üzleti terv készült a piros-fehér csapat jövőjének és eredményességének biztosítására, ideértve az utánpótlás-nevelés felkarolását is.

Bérletárak az új idényre

A jégpályán megvásárolhatók a GYHK  hazai mérkőzéseire érvényes bérletek. Négyszáz lejbe kerül a fehér színű egyszerű bérlet, 500 lejért a „hivatalos páholynak” nevezett lelátórészre érvényes ezüstbérletet lehet kiváltani, és 1500 lejért szerezhető be a mecénás – támogatói – aranyszínű bérlet, amely az újonnan kialakított VIP-lelátóra szól. Ezek a Gyilkostó Kupa, az Erste Liga alap- és középszakaszára, valamint a romániai bajnokság alapszakaszának meccseire érvényesek (mintegy 40 mérkőzésre). A rájátszásra új bérletet fognak kínálni. További részletekről a 0740–858500-as telefonszámon lehet érdeklődni.  A jegyek olcsóbbak lesznek, mint a tavalyi szezonban. Egy jegy ára gyermekek, nők és nyugdíjasok számára 10 lejbe, férfiaknak pedig 15 lejbe fog kerülni. Mindez szintén az alapszakaszban.