NHL-t megjárt légióst igazolt a gyergyói hokicsapat

Gergely Imre 2018. augusztus 14., 09:00

Azon dolgozik a Gyergyói Hokiklub, hogy ütőképes csapatot állítson össze az előtte álló szezonra. Ennek érdekében több tapasztalt játékossal is megállapodást kötött a csapat, legutóbb egy orosz csatárral tudott megegyezni.

Pavel Vorobjev tavaly Skóciában termelte a gólokat • Forrás: Facebook/Pavel Vorobjev

Pavel Vorobjev orosz-kazah kettős állampolgár, 36 éves, Karaganda városában született és ott vált jégkorongozóvá. Tizennégy éves korában már bemutatkozott a felnőttek között az orosz 3. Ligában, tizenhét évesen már Oroszország élvonalában játszott.

Az orosz korosztályos és felnőtt válogatottakban is szerepelt. A tengerentúlon a Chicago Blackhaws színeiben jégkorongozott és több csapatban megfordulva 399 mérkőzésen lépett pályára az oroszországi élvonalban.

{A}

Tavaly Nagy-Britannia bajnokságában, az Edinburgh Capitalsnál játszott, majd a lengyel Krakkói Cracovia együttesét erősítette.

57 meccs az NHL-ben, közel 400 az orosz elitben – többek közt ilyen statisztikákkal is rendelkezik Vorobjev.

Azt már hónapok óta hallani lehetett, hogy Vaclav Novak sportigazgató, kapcsolatait kihasználva azon dolgozik, hogy nagyon erős jégkorongozókat csábítson Gyergyószentmiklósra.

Az első látható eredmény már önmagáért beszél. Információink szerint még 5–6 hasonló kvalitású játékos érkezését jelenti be a napokban a Gyergyói Hokiklub.

Mindemellett múlt pénteken egy újabb gyergyói tehetséges fiatal hazatéréséről is tájékoztatta a szurkolókat a piros-fehér csapat. A 19 éves csatár, Lázár Kain Miskolcról igazol vissza szülővárosába.