Svédországi turnéra indul a Szentegyházi Gyermekfilharmónia

Kovács Eszter 2018. augusztus 13., 18:20

Svédországba kapott meghívást a Szentegyházi Gyermekfilharmónia, szokásukhoz híven, ezúttal is több állomást felölelő, több országon átívelő turnét szerveztek.

Tavaly Kanadában turnézott a Szentegyházi Gyermekfilharmónia. Idén Svédországig mennek. Archív Fotó: Tókos Attila / Fili.hu

Vasárnap, azaz augusztus 19-én délután kelnek útra a filisek:

132 gyermek és 13 felnőtt vesz részt a szeptember 2-áig tartó európai turnén.

Azonban az indulást megelőzően méltó búcsút vesznek Székelyudvarhelyen is, hiszen Szent István-napi hangversenyt tartanak a Kis Szent Teréz plébániatemplomban. A részvevők három autóbusszal érkeznek Udvarhelyre, majd este fél hétkor ifjúsági misén vesznek részt. Nyolckor kezdődik a nagyszabású hangverseny.

Az előadáson a Gyermekfilharmónia népszerű, más ismert dalai mellett

elhangzanak majd azok a svéd zeneművek is, amelyekkel kifejezetten a turnéra készültek, illetve az államalapítás ünnepére való tekintettel Mária-és keresztény énekek.

A részvétel egyébként díjtalan a hangversenyre.

{A}

A fellépés után a fili apraja-nagyja buszra szál, és este tízkor elindulnak északra. A hangversenykörút Magyarországon, Csehországon, Németországon és Lengyelországon keresztül vezet a Skandináv-félszigetre.

A filisek Székelyudvarhely után Abdában, Prágában, Szczecinben, Stockholmban, Bälingeben, Göteborgban majd Ljungbyban adnak koncertet.

A turnét a Gyermekfilharmónia Alapítvány szervezi, Haáz Katalin támogatásával, a költségek nagy részét pedig Magyarország Kormánya állja.