Tesztelés alatt az online jegyeladási rendszer Csíkszeredában

Barabás Hajnal 2018. augusztus 12., 21:43

A csíkszeredai önkormányzathoz tartozó kulturális intézmények programjaira ezentúl a bilete.ro oldalon keresztül lehet jegyet váltani, ugyanakkor a Csíki Mozi földszintjén, újonnan berendezett jegypénztárban személyesen is lehet jegyet vásárolni.

Online jegyeladási rendszerhez kapcsolódik a Csíki Moziban megnyitott jegypénztár Fotó: Gábos Albin

Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere, elmondta az új évadtól kezdődően már

a bilete.ro oldalon keresztül bonyolítanák le a jegyeladásokat az önkormányzathoz tartozó négy kulturális intézmény műsoraira,

azaz a Csíki Játékszín, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, a Szakszervezetek Művelődési Háza, illetve a Csíki Mozi előadásaira lehet online belépőt szerezni.

Mint megtudtuk, a Csíki Székely Múzeum később kapcsolódik a rendszerhez.

Azok számára, akiknek nincs megfelelő eszközük az online jegyvásárláshoz, vagy nem tudják így beszerezni, azoknak megnyitottuk a Csíki Mozi épületében az új jegypénztárunkat, így van lehetőségük arra, hogy személyesen belépőt váltsanak

– mondta az alpolgármester. Hozzátéve, hogy a jegypénztáruknál is tulajdonképpen a bilete.ro oldalon keresztül történik a jegyek megvásárlása.

A frissen berendezett jegypénztár augusztusban egyelőre csak napi két órában tart nyitva, hétköznaponként reggel 9 és 11 óra között, szeptemberben azonban már hosszabbított munkaprogrammal fog működni.

Az alpolgármester ugyanakkor azt is kihangsúlyozta, hogy továbbra is lehetőség lesz a helyszíneken, például a színháznál, jegyet váltani az előadások előtt egy órával.