Célegyenesben a Marosvásárhelyi MSE felkészülése

Horváth Bálint Ottó 2018. augusztus 12., 13:02

Szűk két hét maradt hátra a 3. ligás labdarúgó-bajnokság kezdetéig. Az idén feljutott Marosvásárhelyi MSE-nél javában zajlik a felkészülés, az együttes hét végén véglegesíti játékoskeretét.

Jövő hét végén megismeri vetélytársait a marosvásárhelyi csapat Fotó: Haáz Vince

„Másfél hét múlva készen állunk a rajtra, de addig még sok mindent helyre kell tennünk” – közölte megkeresésünkre Fehér Csaba, a marosvásárhelyi csapat edzője. Elmondása szerint sikeres felkészülési időszakot zártak Nagyadorjánban, ahol nyugodt körülmények között tudtak készülni.

Megjegyezte, az volt a céljuk, hogy az újonnan érkezett játékosokat beillesszék a csapatba, megtalálják helyüket a pályán, ahol a legjobbjukat tudják nyújtani.

{A}

Az edzőtáborban az MSE három barátságos mérkőzést játszott: a Maros megyei negyedosztályban szereplő Nyárádtőt 1–0-ra, Nyárádszeredát pedig 6–0-ra győzte le, majd 3–0-arányban kikapott a szintén 3. ligás Besztercei Gloriától.

A marosvásárhelyiek ezen a héten otthon folytatják a felkészülési meccsek sorát: kedden és szombaton a Nagyszebeni Hermannstadt II. ellen játszanak, illetve még egyszer találkoznak a Besztercei Gloriával.

Hamarosan véglegesítik az MSE játékoskeretét Fotó: Haáz Vince

„Elégedett vagyok a csapat játékával. Van néhány sérüléssel bajlódó játékosunk, de reméljük, hogy hamar felépülnek, és folytatják a felkészülést.

Ezen a héten még várunk két-három labdarúgót megfigyelésre, és hét végén lesz meg a végleges keretünk. Bízunk benne, hogy ezzel a fiatal csapattal meg tudjuk állni a helyünket a mezőnyben

– nyilatkozta Fehér Csaba, aki szerint reális célkitűzés a bennmaradás.

Közben a hazai sportági szövetség közölte, hogy augusztus 17-én, pénteken sorsolják ki a bajnokság menetrendjét. Mint ismert, nyolcvan csapattal rendezik a pontvadászatot, amelyeket öt, egyenként 16 csapatos csoportba sorolnak. Jelen állás szerint Maros megyét két együttes, a Marosvásárhelyi MSE és a Szászrégeni Avântul képviseli.

Az előző szezonban kiesett Radnóti SK csak abban az esetben marad a mezőny tagja, ha a bajnokság kezdetéig lesznek visszavonuló klubok, a szövetség pedig jóváhagyja az indulását.

Az FRF figyelmezteti a bajnokságban részt vevő együtteseket arra, hogy az augusztus 25-én rajtoló idényben kötelezően szerepeltetniük kell majd legalább egy U21-es és két U20-as korosztályba tartozó futballistát.

A jövő év május 26-ra tervezett utolsó fordulót lezáróan a csoportgyőztesek feljutnak a másodosztályba, míg a 13–16. helyezettek és a leggyengébb 12. helyezett kiesik a 3. Ligából.