Benépesül a gyergyószentmiklósi focipálya

Gergely Imre 2018. augusztus 10., 09:08

Az utóbbi idők legszínvonalasabb Gyergyószentmiklóson rendezett utánpótlás-focitornáját rendezi meg hét végén a Jövő FC. A gyergyói labdarúgás ünnepén elsősorban az utánpótlásra figyelnek, de a jelenlegi csapat kerete is szerepet kap.

Aki szereti a focit, annak legjobb hétvégi program a labdarúgópályán kínálkozik Fotó: Rokaly Balázs

Nagyon erős mezőny alakult ki a 2004–2005-ben születetteknek kiírt küzdelem mezőnyében, a Jövő FC meghívását három kolozsvári együttes (Universitatea, Luceafărul és az Akadémia) is elfogadta, mellettük pedig itt lesznek ismét a Rákospalotai EAC és Eger együttesei.

A mezőnyt a Csíkszentsimoni Szefite és az FK Csíkszereda egészíti ki. Színvonalas torna lesz. A megmérettetés szombaton reggel 8-kor kezdődik a Jövő FC–Eger összecsapással. A gyergyóiak 14 órától Csíkszentsimonnal, vasárnap reggel 8.30-tól a Kolozsvári Luceafărul együttesével csapnak össze.

{A}

A csoportmeccseken elért eredmények alapján alakulnak majd ki a helyosztók. Vasárnap déltől a 7., 13 órától az 5. helyért játszanak, a kisdöntő 14 órakor, míg a döntő 15 órakor kezdődik. Ezt követi a díjkiosztó.

A 2009-esek is játszanak

A kétnapos fociünnepen szombaton a műfüves pályán a 2009-es korosztály is kupáért küzd. Itt két gyergyószentmiklósi csapat, azaz az Elite és a Jövő mellett a Szárhegyi Bástya és a Csíkszentsimoni Szefite csapnak össze.

A program: 9 órától Elite–Jövő, 9.40-től Bástya–Szefite, 10.20-tól Jövő FC–Bástya, 11-től Szefite–Elite, 12-től Jövő FC–Szefite, 12.40-től Elite–Bástya. Más utánpótláscsapatok sem maradnak játék nélkül ezekben a napokban. A 2010–2011-ben születettek edzőmeccseket játszottak a héten, a 2007-esek pedig éppen edzőtáboroznak, és jövő héten lépnek pályára edzőmérkőzéseken.

Felnőttek és veteránok a gyepen

Az esemény gálarésze szombaton 10.15-kor a hivatalos megnyitóval kezdődik, 10.30-kor pedig pályára lépnek az öregfiúk, a hagyományos ünnepi mérkőzésen. Este 7 órakor egy másik, várhatóan jó hangulatú meccsre várják a labdarúgás kedvelőit.

Itt a Jövő FC vezetősége és edzői a jelenlegi, 4. ligás csapattal küzdenek meg.

Azokra is figyelnek, akik ma már nem rúghatják a labdát, vagyis a gyergyószentmiklósi futball azon személyiségeire, játékosaira, edzőire, vezetőire is, akik nincsenek már az élők sorában. Emlékük előtt koszorúzással, főhajtással tisztelegnek a temetőben, a Minden idők sportolója tiszteletére állított kopjafánál.

Archív Fotó: Rokaly Balázs

„Nagyon hálás lennék, ha minél több volt Jövő-játékos jelenne meg a gyergyószentmiklósi labdarúgás 97 éves múltjára is emlékező ünnepnapon, hiszen van mire visszatekinteni.

A számok magukért beszélnek: 530 nevet tudtam feljegyezni, akik 97 év alatt a Jövő csapatában játszottak és játszanak. Nem volt hiábavaló a munka, amelyet a gyergyói labdarúgásért tettek, tettünk

– fogalmazott Buslig Gyula szervező, volt játékos, edző, vezető.

A gyergyói fociünnep részletes programja a Jövő FC közösségi oldalán tekinthető meg.