Gazdag a hétvégi csíki sportkínálat

Dobos László 2018. augusztus 09., 16:47

Nem panaszkodhatnak a Csíki-medence sportkedvelői, hét végén számos esemény közül válogathatnak. Zajlik Székelyföld Kerékpáros Körversenye, lesz hegyikerékpáros viadal a Csíki-havasokban, és elkezdődnek az országos ifjúsági labdarúgó-bajnokságok.

A megyeszékhelyre ér a székely kerékpáros körverseny Fotó: Barabás Ákos

Csíkszeredába érkezik pénteken délután a Székely Kerékpáros Körverseny mezőnye. Szombaton délelőtt 10 órától rendezik az egyéni időfutamot Csíkszentkirály és Büdösfürdő között (10,2 km).

Szombaton délután zajlik majd a záró félszakasz, a boly 17 órakor a csíkszeredai Szabadság térről Felcsík felé indul, majd Csíkrákos, Szépvíz és Csíkszereda érintésével Alcsík irányába kerekeznek az Olt mentén, a megyei úton érkeznek Tusnádra, majd Csíkszentmártonon, Csíkbánkfalván és Csíkszentléleken áthaladva érkeznek vissza Csíkszeredába. Ezt követően a Csíkszereda utcáin kialakított körpályán folytatódik a verseny.

{A}

Negyedik alkalommal rendezik meg idén az MTB Csíkszereda elnevezésű hegyikerékpáros vetélkedőt, amelynek rajtja és célja Csíkszereda központjában lesz vasárnap délelőtt 10 órától. Két versenyszám közül lehet választani, a rövidebb 35, a hosszabb pedig 70 km. Ez utóbbi érinti többek között a Szellő-tetőt (1495 méter) is.

Rajtolnak az ifjúsági focibajnokságok

Szombaton délután elkezdődnek az U19-es és az U17-es korosztály számára kiírt országos ifjúsági bajnokságok selejtezői. Az FK Csíkszereda négy csapattal vesz részt a bajnokságban, két együttes az U17-es, kettő pedig az U19-es bajnokságban.

A nyitófordulóban két csapat hazai pályán kezd, kettő pedig idegenben. Mivel több csíki játékost behívtak a korosztályos válogatottakba, az FK Csíkszereda I. csapata–Bákói CSM mérkőzéseket augusztus 14-ére halasztották. Az FK Csíkszereda II-es csapatai szombaton délután Brassóban, a Colțea otthonában lépnek pályára.

Hazai pályán kezdi el a pontvadászatot az FK Csíkszereda U19-es csapata. Archív Fotó: Gecse Noémi

Szintén labdarúgással kapcsolatos hír az öregfiú-találkozó. Az 1985 előtti időszakban a csíkszeredai labdarúgócsapatokban (Bányász, ASA, Építők, Hargita, Traktor, Csíkszeredai SE) szerepelt focisták találkozóját tartják Csíkszeredában szombaton délelőtt 10 órától, a helyszín az Erőss Zsolt Aréna ––melletti műgyepes pálya. Bővebb információkat a 0749–971922-es telefonszámon (Darvas Attila) lehet kérni.

Terepjárók Hargitafürdőn

Az országos off-road bajnokságba beszámító terepjáróversenyeknek ad otthont hét végén Hargitafürdő. A nehezen megközelíthető terepen futó Hargita Trophy pénteken és szombaton zajlik, a nézőcsalogató trialverseny pedig szombaton.

Gyetván, Déván, Kovásznán

A Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata Szlovákiába utazott, hét végén részt vesz egy felvidéki négycsapatos tornán, ahol a házigazda és rendező Gyetva mellett a Csíkszeredai Sportklub, a szlovák HC Bratislava, illetve az Erste Liga újonca, a KMH Budapest lép majd jégre.

Az első tesztmeccsek. Szlovákiában lép jégre a Sportklub. Archív Fotó: Gecse Noémi

A csíki futsalegyüttes, az Imperial Wet augusztus 10–12. között részt vesz a Vár Kupával (Cupa Cetății) díjazott felkészülési tornán. Hunyad megyében a házigazda Dévai Autobergamo és a csíkiak mellett az izraeli bajnok Maccabi Tel-Aviv és a magyar bajnoki ezüstérmes Berettyóújfalu lép majd pályára.

Az FK Csíkszereda felnőtt labdarúgócsapata Kovásznán edzőtáborozik, Valentin Suciu legénysége csütörtök este Kézdivásárhelyen a helyi 3. ligás együttessel játszott felkészülési mérkőzést, szombat délelőtt pedig – szintén Kézdivásárhelyen – a Székelyudvarhelyi FC lesz a csíkiak ellenfele.