Gyergyói játékosokkal erősített a GYHK

Gergely Imre 2018. augusztus 09., 09:44

Gyergyószentmiklósról indult játékosok hazaigazolását jelentette be a Gyergyói Hokiklub. Péter Zsolt már játszott piros-fehérben, Orbán Szabolcs ellenben ifjúsági kora óta először szerepelhet gyergyói színekben.

Hosszú idő után Péter Zsolt hazaigazolt Brassóból Fotó: Keresztes Média

Péter Zsoltot éppen születésnapján köszöntötte a Gyergyói Hokiklub, és közölte egyben a jó hírt a szurkolókkal, hogy a 27 éves játékos otthon folytatja pályafutását.

Péter annak a kivételes generációnak a tagja, akik a néhai Basilidesz Csaba edző irányításával sorban nyerte a korosztályos bajnokságokat, és amikor a csapat játékosainak egy része betöltötte a 18. életévét, a felnőtt bajnokságban is bizonyítottak Progym ISK néven.

{A}

Sajnos, hogy kevesen folytatják már közülük a jégkorongozó pályafutást – jegyzi meg a GYHK Facebook-oldalán megjelent közlemény.

Számomra a hazatérés elsősorban új kihívást, megfelelő időben történő változást jelent. A szezontól azt várom, hogy a legtöbbet kihozva magunkból, kemény munkával, türelemmel, és alázattal egyre jobb játékot mutassunk

– fogalmazott Péter Zsolt.

A csatár felnőtt éveinek nagy részét Brassóban, a Corona csapatánál töltötte, és szerzett komoly Erste Liga-tapasztalatot. Egy szezon erejéig kölcsönben otthon szerepelt és nagy szerepe volt abban, hogy 2015-ben a Steaua ellen bronzérmet szerzett a Progym.

Orbán Szilárd eddig csak a ifjúsági csapatokban öltötte magára a gyergyói mezt Fotó: Keresztes Média

Orbán Szilárd is piros-fehérbe öltözött, mostantól a Gyergyói Hokiklub játékosa – adta hírül a klub. A 22 éves csomafalvi hátvéd korán elkerült Gyergyóból, előbb a Brassóban rendezett Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készülő, Phoenix néven összeállított csapat tagja volt, majd a Miskolci Jegesmedvék U18-as és U20-as csapatában folytatta. Innen 2015-ben Csíkszeredába vezetett az útja, tavaly pedig a csíkiak Galacra adták kölcsön. Felnőtt korában eddig csak ellenfélként lépett jégre a gyergyószentmiklósi jégen. Most viszont hazatért.

Nagyon örülök, hogy hosszú idő után újra itthon játszhatok. Kiváló a hangulat a csapatban, emellett azonban nagyon keményen kell dolgozzunk a jó eredményekért

– szól Orbán Szilárd „beköszönő” mondata.

A Gyergyói Hokiklub velük együtt már négy új igazolást jelentett be (Ruczuj Gellért és Mircea Constantin volt az első kettő). Amint megtudtuk, a napokban folytatódik a hazai erősítések bemutatása, majd pedig a légiósok neve válik ismertté.

Úgy értesültünk, tapasztalt orosz jégkorongozókról van szó. Többen már együtt készülnek a gyergyóiakkal, néhány játékos érkezése pedig a napokban várható.