Kijött a teljes előzetes a Saul fia rendezőjének új filmjéhez

Tamás Attila 2018. augusztus 08., 23:50

Egy rövid kedvcsinálót követően kijött az első hosszú előzetes az Oscar-díjas Nemes Jeles László, a Saul fia rendezőjének új filmjéhez. A Napszállta (Sunset) című alkotás a Velencei Filmfesztiválon debütál, Magyarországi premierje pedig szeptember 27-én lesz.

Fotó: Erdély Mátyás/Laakon Filmgroup

A film főszerepében Jakab Julit, valamint a romániai Vlad Ivanovot láthatjuk, de szerepet kap még az alkotásban Molnár Levente, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színésze is, akit a Saul fiában is láthattunk.

A közel százfős szereplőgárda nemzetközi összetételű, a magyarok mellett román, lengyel és német színészek is játszanak a filmben.

Videó: Laakon Filmgroup

Az alkotás operatőre Erdély Mátyás, aki a Saul fián is együtt dolgozott Nemes Jeles Lászlóval. A rendező második nagyjátékfilmjét 2017 nyarán, 53 napon át forgatták több budapesti és vidéki helyszínen. A Sunset is a Laokoon Filmgroup gyártásában készül, Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével, a Magyar Nemzeti Filmalap és az Eurimages támogatásával.

Az előzetesből alig derül ki valami a filmről. A legtöbb képen a főszereplő Leiter Íriszt láthatjuk, aki 1913-ban érkezik meg a világvárosi hangulatot árasztó Budapestre, ahol számára nagyon sok titok rejtőzik.

A Saul fiához hasonló szuperközeli plánokat is felvonultató előzetes nyomasztó hangulatot áraszt, és félelmetes, erőszakos képeket is bevillant az izgalmasnak ígérkező drámából.

Fotó: Erdély Mátyás/Laakon Filmgroup

A film szinopszisa
1913 nyara, Budapest – a béke utolsó napjai. Leiter Írisz (Jakab Juli) hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár (Vlad Ivanov) azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból. Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle - a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel.

{A}