Szent István napján ünnepelnek az udvarhelyiek

Kovács Eszter 2018. augusztus 08., 17:51

Az államalapítás és Szent István király ünnepére készülnek Székelyudvarhelyen is – idén új helyszínen zajlanak majd a programok.

Újkenyér-áldás. Hagyományos programokhoz ragaszkodtak a szervezők. Archív Fotó: Barabás Ákos

Ezúttal a Márton Áron teret „lakhatja be” az augusztus 19–20-án tartandó Szent István-napi ünnepség, sőt, a központban lévő tanintézetek vezetőségének közreműködésével az iskoláknak a Patkóra néző terein is zajlanak majd programok:

a szervezők abban bíznak, a zöldövezetekkel is tarkított téren „meghitt és hangulatos” ünnepben lehet részük az udvarhelyieknek.

A kétnapos rendezvény hagyományos mozzanatai – a jubiláló házasok köszöntése, a Virágos Székelyudvarhely program kiértékelője, az új kenyér megáldása és a tűzijáték – is helyet kapnak a programban, de lesz több gyerekelőadás, zenés produkció és kézműves foglalkozások is.

{A}

Pénteken és szombaton este is két-két szabadtéri koncertre várják majd a nagyérdeműt: 19-én este Kalmus Felicián csellóművész, zeneszerző előadására, majd Antal Tímea és zenekarának koncertjére, 20-án pedig az Au Revoir és a Magashegyi Underground fellépésére.

Útlezárások a központban

Részletes program az UdvarhelyMA applikáció Események című menüpontja alatt, a festivApp elnevezésű, ugyancsak telefonos applikáción, a szentistvannap.udvarhely.ro honlapon, valamint a hivatal Facebook-oldalán eseményekre bontva olvasható. Az ünnep ideje alatt ezúttal is lesz forgalomkorlátozás a városközpontban, de ez csupán a Márton Áron teret és a közvetlen környékét érinti. A Baróti Szabó Dávid utca augusztus 19-éig, vasárnapig még szabadon marad, 20-án délután 3-tól viszont lezárják a tűzijátékhoz szükséges előkészületek miatt – közölte a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.