A héten még lehet pályázni tanulmányi ösztöndíjra a Dr. Verestóy Attila Alapítványnál

Dósa Ildikó 2018. augusztus 08., 14:56

Ezen a héten még pályázhatnak tanulmányi ösztöndíjra a Hargita megyei középiskolások és egyetemisták a Dr. Verestóy Attila Alapítványnál.

Jó magaviselet is szükségeltetik az ösztöndíj elnyeréséhez. Képünk illusztráció Fotó: Kristó Róbert

A következő tanévtől ismét tanulmányi ösztöndíjjal segíti a Dr. Verestóy Attila Alapítvány azokat a Hargita megyei lakhellyel rendelkező fiatalokat, akik nehezebb szociális helyzetben élnek és jó magaviseletük volt az előző tanévben – közölte Nemes Melinda, az alapítvány ügyvezető igazgatója.

A pályázatok elbírálásánál figyelembe veszik az egy főre eső családi jövedelmet, a testvérek számát, a család összetételét – árva, félárva, elvált szülők –, valamint az ingázást és, hogy albérletben vagy bentlakásban él a pályázó.

{A}

A középiskolások közül huszonnégyen havi 250 lejt, míg a nappali tagozaton, alapképzésben tanuló egyetemisták közül tizenketten havi 400 lejt kapnak majd idén szeptembertől jövő év júniusáig.

A pályázatok benyújtási határideje augusztus 10. (péntek), az eredményeket pedig az alapítvány honlapján teszik közzé augusztus 24-én. A pályázati űrlapok a verestoyattila-alapitvany.ro honlapról tölthetők le, illetve a verestoyattilaalapitvany@yahoo.com email címen igényelhetők.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy abban a családban, ahol középiskolás és egyetemista fiatal is van, általában csak ez utóbbiak szoktak pályázni, a magasabb összeg miatt. Azonban ilyen esetben jobb, ha mindketten igénylik az ösztöndíjat, hiszen így nagyobb esélye lesz a családnak arra, hogy legalább egyikük megkapja azt.