Mindenkit lehagyott a Ditriders

Gergely Imre 2018. augusztus 08., 12:43

Öt versenykategóriában indultak el a ditrói Ditriders motorosklub versenyzői az országos klasszikus endurobajnokság első futamában, és mind az öten első helyen végeztek. Emellé természetesen begyűjtötték a csapatverseny első helyét is. Csaknem tökéletes volt a múlt hét vége számukra.

Csak a rajtnál volt könnyű a terep Fotó: Marius Dincă • Forrás: Facebook/Federația Română de Motociclism

Zernyesten, Brassó megyében zajlott szombaton és vasárnap az országos klasszikus enduro terepmotoros-bajnokság idei nyitófordulója. A Ditriders versenyzői minden elsőséget begyűjtöttek.

Egy negyven kilométeres, nagyon nehéz terepen kijelölt pályán, és ezen belül két speciális szakaszon – az enduro-teszten és a krossz-teszten – kellett teljesítenie a pilótáknak, és az ott elért időeredmények alapján alakult ki a helyezések végső sorrendje.

{A}

A ditrói csapat számára remekül sikerült a futam – összegezte a méltán elégedett klubvezető, Kovács Árpád András.

A tökéletes is lehetett volna tökéletesebb

A profik mezőnyében, vagyis az A kategóriában Kovács Balázs győzött, a veteránok közt Domokos Csaba állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, a B kategóriában Fórika Krisztián diadalmaskodott, a C kategóriában pedig testvére, Fórika Roland előzte meg minden ellenfelét.

Ugyancsak Ditriders-versenyző, Lőrincz Csaba győzött a négykerekűek, azaz a kvadosok versenyében is. 

Nem mindennapi teljesítmény egy versenyen ennyi elsőséget szerezni. A ditrói klubnak sikerült Fotó: Facebook/Ditriders Motorsport

A megmérettetés ennyi győzelem ellenére sem lehetett teljes siker a Ditriders számára, ugyanis a szombati versenynap után úgy tűnt, a dobogó mindhárom fokát elfoglalhatják.

Sajnos vasárnap egy baleset miatt Kovács Gergő nem tudta befejezni az erőpróbát, Gergely Árpád pedig a motor meghibásodása miatt volt kénytelen feladni a küzdelmet. A balesetező pilóta jól van, nem érte súlyosabb sérülés.

A célba érők azonban így is bebiztosították, hogy a csapatversenyben is élen zárjon a Ditriders.

Újabb versenyekre készülnek

Az ősz folyamán újabb klasszikus enduro- és endurokrosszversenyeken, bajnoki futamokon indulnak a ditrói klub pilótái, Kovács Balázs pedig emellett a szuperenduro-világbajnokságon is rajthoz áll.

Novemberben lesz az első vébéfutam Lengyelországban. Az majd az anyagiaktól függ, hogy a német, svéd, holland, spanyol rendezésű további fordulók közül hol tud majd jelen lenni.