Hegyikerékpár-verseny a Csíki-havasokban

Dobos László 2018. augusztus 07., 14:02

Nagyszabású hegyikerékpár-versenyt szerveznek augusztus 12-én a Csíki-havasokban. A maratoni táv résztvevői többek közt fel kell tekerjenek a Szellő-tetőre is. 

Hegyen-völgyön kerékpáron. A táj szépsége kárpótolja a fáradtságot. Archív Fotó: Veres Nándor

Székelyföld Kerékpáros körversenyének folytatásaként, a „kerékpáros nagyhét” utolsó eseménye ez a vetélkedő, amelynek rajtja és célja Csíkszereda központjában lesz.

Két versenyszám közül lehet választani, a rövidebb 35, a hosszabb pedig 70 km. Utóbbi érinti többek között a Szellő-tetőt (1495m) is.

{A}

Negyedik alkalommal rendezik meg idén az MTB Csíkszereda elnevezésű hegyikerékpáros megmérettetést. „Ez a verseny kihívás minden hegyikerékpáros számára: a Csíki-havasok festői tájain, nem mindennapi akadályokat leküzdve kell teljesítenie a maratoni vagy félmaratoni távot. Az útvonal kialakításában figyeltünk arra, hogy mindkét táv pályavonala kerékpárral 100 százalékban járható legyen a tapasztalt kerekezők számára, de a a kevésbé tapasztalt, kezdő kerékpározók számára is leküzdhető legyen” – tudtuk meg Koncz Istvántól, a szervezőbizottság tagjától.

Az útvonal bükk és fenyőerdőkön vezet át, érinti többek között Fitódot, Hosszúaszót és Pottyandot, illetve a Somlyó-hegyét. A verseny szervezője a Siculus Alpin Club, társszervező pedig az Extreme Sport Club.

Benevezni a verseny internetes oldalán vagy szombaton 17–21 óra között a verseny titkárságán, Csíkszereda központjában, a Szabadság téren lehet.

Fotó: Veres Nándor

A 70 km-es maratoni távon indulók mezőnye vasárnap délelőtt 10 órakor rajtol, a rövidebb távot (35 km) választók pedig 10.15-kor indulnak.

A szervezők a gyerekekre, a 14 éven aluliakra is gondoltak, a Novák Cycling Academy jóvoltából a verseny ideje alatt a kicsik kipróbálhatják a Csíkszereda központjában kialakított akadálypályát.