Több mint ezerkétszázan az EKE-táborban

Balázs Katalin 2018. augusztus 06., 22:00

A bakancs volt a legdivatosabb és legtöbbet használt lábbeli az Erdélyi Kárpát-Egyesület 27. Vándortáborában. A túrázások mellett közgyűlést is tartottak, illetve értékes díjakat adtak át. A gyergyóiak nemcsak csúcsokon, hanem ebben is élen jártak.

Bakancskedvelők találkozója az Erdélyi Kárpát-Egyesület Vándortábora Fotó: Balázs Katalin

A Feketehalmon megtartott vándortábor legifjabb hölgyrésztvevője, a tíz hónapos Vadász-Szatmári Angyal a gyergyói osztály taglétszámát bővíti. Ugyancsak gyergyói volt a legidősebb táborozó, Madaras Erzsébet, akinek korát úgy határozták meg, hogy 83 tavaszt ért meg.

Gyergyóiak bakancsmustrája

A kitüntetett gyergyóiak sorában van Fülöp László és Ambrus József, akik az ország összes, 2500 méteres hegycsúcsán álltak már, és ezt fotókkal be is bizonyították. Elismerést kapott ugyanakkor András Zsolt az Erőss Zsolt Teljesítménytúrák szervezéséért és Vargyas Attila, a túrák megörökítéséért.

EKE-berkekben az a szokás, hogy aki 10., 15., 20., 25. alkalommal van táborban, ezt igazoló oklevelet vehet át.

A gyergyóiak közül András Csenge már tizedszer, Zrínyi Katalin tizenötször, Nyisztor Miklós huszadszor volt táborban. Szintén gyergyói az a személy, aki az Év Embere megosztott díjban részesülhetett. A tordai ekés Istvánffy-házaspárral együtt vehette át a kitüntetést Nyisztor Miklós. Érdemei között van az is, hogy az EKE új, virtuális múzeumának létrehozásában és fejlesztésében jelentős szerepet játszott.

Az idei vándortáborban 1209 természetjáró vett részt, az átlagéletkor 43,9 év volt,

az EKE gyergyói osztálya hatvanhat személlyel képviseltette magát. Mindhárom túranap alatt közel ezer személy állt be valamelyik túravezető mögé a sorba. A házigazda és idegenvezető szerepét idén a brassói osztály vállalta, amely 125 éves múlttal rendelkezik a szervezett természetjárás terén. 

{A}

Tervek szerint a 2019-es vándortábor Szováta környékén a vásárhelyiek szervezésében lesz, 2020-ban pedig a csíkszékiek válnak ismét házigazdává a Gyimesekbe hívva a természetszeretőket.