Tömeges alkalmazás következik a csíkszeredai kórháznál

Molnár Rajmond 2018. augusztus 06., 22:51

Orvosi és asszisztensi állásokat hirdet meg a jövőben a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház. Fő céljuk, hogy bővítsék a járóbeteg-rendelési időt az ambulancián, ezáltal pedig több beteget tudjanak ellátni. A személyzetbővítés a magas kompetenciájú kórházaknak járó kettes besorolásnak is feltétele.

További munkaerőre van szüksége a megyei sürgősségi kórháznak. Fejlődő intézmény. Archív Fotó: Veres Nándor

Több mint félszáz egészségügyi dolgozóval bővül a megyei sürgősségi kórház személyzete a közeljövőben: főképp orvosokat és asszisztenseket alkalmaznak. Az egészségügyi intézményt adminisztráló megyei önkormányzat július végén szavazta meg a személyzetbővítésről szóló határozatot.

Több beteget tudnak ellátni

Konrád Judit ideiglenesen kinevezett kórházmenedzser lapunknak elmondta, a következő hónapokban mintegy negyven orvosi és asszisztensi állást hirdetnek meg. Fő céljuk, hogy ezáltal kibővítsék a járóbeteg-rendelési időt a kórházi ambulancián.

Több orvos, több beteget tud ellátni, így még inkább hozzáférhetők lesznek e szolgáltatások a lakosságnak

– fogalmazott. A további állások pedig – folytatta – azokra a kórházi egységekre vonatkoznak, amelyeken az elmúlt időben megnőtt az aktivitás, így jelenleg is kevesebben dolgoznak a szükségesnél. Példaként a konyhai személyzetet említette. „A folyamatosan növekvő beteglétszám miatt

egyre több emberre kell főzni.

Sőt, amióta dietetikus szakembere is van a kórháznak, sokkal többféle diétát tudunk alkalmazni, ami több adagot jelent. Ugyanakkor további kisegítő személyzetre is szükségünk van” – részletezte a kórházmenedzser.

Hosszú folyamat

„A személyzetbővítés nyilván nem máról holnapra valósul meg. Ahhoz mérten hirdetjük meg az orvosi és asszisztensi állásokat, amilyen mértékben lesz, akit felvenni, másrészt pedig elegendő pénzalap áll rendelkezésünkre a fizetések folyósítására. Ha több beteget tudunk ellátni, nyilván a kórház jövedelme is nagyobb, így majd lesz elégséges finanszírozás minderre” – fejtette ki Konrád Judit.

{A}

Mint azt megtudtuk, a személyzetbővítésre azért is szükség van, mert az intézmény által kitűzött cél, a magas kompetenciájú kórházaknak járó kettes szintű besorolás egyik feltétele a jelenleginél nagyobb számú személyzet. Igaz, ez még csak egy kezdeti lépés a szükséges munkaerő-kapacitás elérése érdekében – hangsúlyozta Konrád Judit.