Fontos megbízatást kapott az udvarhelyi futsalcsapat edzője

Zátyi Tibor 2018. augusztus 05., 17:02

A Román Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága egyöntetű szavazással jóváhagyta az FRF technikai bizottságának összetételét, amelynek tagja Jakab Zoltán, a Futsal Klub Székelyudvarhely vezetőedzője.

Jakab Zoltán is tagja a romániai labdarúgást meghatározó fórumnak. Archív Fotó: Barabás Ákos

„Mihai Stoichiță, a technikai bizottság elnöke a szövetségi választások előtti kampánykörút során megkeresett, és vázolta terveit, azaz a bizottságban én képviselném a teremlabdarúgást. Én elfogadtam, hiszen nagy megtiszteltetésnek számít. Tudtommal még nem volt székelyföldi tagja ennek a testületnek, ami szakmai szempontból a romániai labdarúgás legmagasabb fóruma” – mondta Jakab Zoltán, aki 2005 óta A licences labdarúgóedző is egyben.

{A}

„Kíváncsian várom, hogy milyen feladatokat kapok. Azért is vállaltam ezt a szerepet, hogy a futsalt közelebb hozzuk a nagypályás focihoz. Hiszen a nagy sztárok, mint Messi vagy Ronaldo, gyerekkorukban futsaloztak, ez pedig nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy ilyen komoly karriert fussanak be nagypályán.

Terveim között szerepel bevezetni, hogy a utánpótláskorban a nagypályán focizó gyerekek 14 éves korig párhuzamosan futsalozzanak is: ezután pedig eldől, hogy a tehetségesek maradnak nagypályán, a többieket pedig a futsal felé lehetne terelni.

Ez pedig hosszú távon is pozitív hatással lehet a gyerekre, hiszen ha nem sikerül karriert befutnia a felnőttek között, akkor 20–21 évesen visszatérhet a terembe, hiszen nem lesz számára ismeretlen a futsal, és akár válogatott játékos is lehet belőle” – vázolta terveit az FK edzője, aki egyben a futsal szakbizottságának tagja is.

Nagy tervekkel vállalta el a feladatot az FK Székelyudvarhely trénere. Archív Fotó: Pál Árpád

A technikai bizottságnak nagy hatásköre van a romániai labdarúgásban, hiszen javaslatára váltották le Christoph Daumot a labdarúgó-válogatott éléről, továbbá a testület nevezi ki az utánpótlás-válogatottak vezetőedzőit, dolgozza ki a különböző bajnokságok lebonyolítását stb.

A technikai bizottság tagjai

Mihai Stoichiță – elnök, Ion Geolgău, Cosmin Contra, Mirel Rădoi, Aurel Țicleanu, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Dumitru Moraru, Ionel Augustin, Rodion Cămătaru, Dumitru Dumitriu, Marcel Răducanu, Dan Apolzan, Mihail Ianovschi, Ciprian Paraschiv, Jakab Zoltán, Mirel Albon; szavazattal nem rendelkező tagok – Andrei Vochin, Vlad Munteanu és Felix Grigore.